Haitin poliisi tehnyt pidätyksen presidentin salamurhaajien värväyksestä: "Alkuun tarkoitus oli ottaa presidentti kiinni"

Haitin poliisi on ilmoittanut pidättäneensä haitilaisen miehen presidentti Jovenel Moisen ampujien värväämisestä.

Poliisin mukaan miehen toiminnassa oli "poliittisia tavoitteita".

Poliisin mukaan 63-vuotias haitilaismies saapui maahan kesäkuussa useiden kolumbialaisten kanssa. Operaation tarkoituksena oli poliisin mukaan alkuun ottaa Moise kiinni, mutta päämäärä muuttui.

Haitin presidentti Moise salamurhattiin kotonaan viime keskiviikkona. Viranomaisten mukaan 28 hengen aseistettu joukko tunkeutui Moisen perheen kotiin, tappoi presidentin ja haavoitti tämän vaimoa.

Keskiviikon jälkeen on pidätetty 18 kolumbialaista. Kolmen kerrotaan kuolleen. Haitin poliisin mukaan pidätettyjä kuulustelemalla on selvinnyt, että haitilaismies olisi palkannut 26 ihmistä Floridassa toimivan venezuelalaisen vartiointiliikkeen kautta.

Poliisin mukaan pidätetty haitilaismies oli yksi ensimmäisistä ihmisistä, joille yksi hyökkääjistä soitti. Poliisipäällikkö Leon Charles sanoo poliisin epäilevän myös kahta muuta ihmistä salamurhan suunnittelusta, mutta ei ole kertonut näistä epäillyistä tarkemmin.

Haitiin saapui eilen Yhdysvalloista delegaatio, johon kuuluu muun muassa liittovaltion poliisin FBI:n ja ulkoministeriön edustajia. Yhdysvaltalaiset ovat tavanneet Haitin hallinnon edustajia.

Lue myös:

    Uusimmat