Venetsialaisten juhlinta äityi Tampereella väkivaltaiseksi: Ilotulitteita ammuttiin ihmisiä päin ja kahta puukotettiin

Venetsialaisten juhlinta on äitynyt Tampereella myöhään eilen väkivaltaiseksi. Tapahtumat kärjistyivät tappeluun, jossa kaksi ihmistä sai puukosta sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Puukotus tapahtui eilen lauantaina noin kello 23.30 Rosendahlin rannassa, jonne oli kerääntynyt satoja ihmisiä juhlistamaan kesän viimeistä viikonloppua. 

Puukotuksesta kertoi ensin Aamulehti.

Sisä-Suomen poliisin päivystävä tutkinnanjohtaja Jani Ortamala kertoo MTV Uutisille, että alueella ollut riita oli kärjistynyt puukkotappeluksi, johon on ottanut osaa muutama ihminen.

– Kaksi henkilöä sai siinä yhteydessä teräaseella aiheutettavia vammoja.

Ortamala kertoo, että vammat eivät ole poliisin tiedon mukaan hengenvaarallisia, mutta uhrit on viety sairaalaan.

Ortamalan mukaan poliisipartio on kirjannut teon tapon yrityksenä, mutta nimike saattaa muuttua, kun poliisi saa kuulluksi asianomaisia.

Hän ei kommentoi tässä vaiheessa tapahtunutta tarkemmin.

Ilotulitteita ihmisiä päin

Aiemmin kerroimme poliisin tutkivan festivaalin ulkopuolella tapahtunutta pahoinpitelyä Tampereella.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen ylikomisario Ismo Nykopp kertoi aamulla MTV:lle, että poliisilla oli eilen tehtävä Tampereella Rosendahlin rannalla järjestetyn festivaalin läheisyydessä tapahtuneen häiriön vuoksi. 

– Alueella oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä ja siellä ammuttiin runsaasti ilotulitteita, myös muita ihmisiä kohden. Poliisi meni alun perin paikalle selvittämään ilotulitteiden ampumista.

Nykoppin mukaan paikalla oli arviolta satoja ihmisiä. Sen lisäksi paikalla sattui pahoinpitely, jonka tekijää poliisi etsi.

– Pahoinpitely sattui hieman ennen kymmentä. Tekijää etsittiin, mutta hän jäi kateisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat