Mainos

Häirinnästä syytetyn Brett Kavanaugh'n "noitumistilaisuus" järjestetään New Yorkissa – tappouhkauksista huolimatta

1:12

Yhdysvaltain vasta valittu korkeimman oikeuden tuomari Brett Kavanaugh saa ylleen kirouksen, kertoo uutistoimisto Reuters. Newyorkilaisessa kirjakaupassa tapahtuvan noitumisen taustalla muhii kyllästyminen poliitiiseen tilanteeseen. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun Kavanaugh'n nimitykseen liittyen. 

Kavanaugh valinta Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi on jakanut yhdysvaltalaisia suuresti. Useat naiset ovat syyttäneet Kavanaugh'ta seksuaalisesta häirinnästä, ja lopulta nimitys meni läpi kahden äänen erolla. Kavanaugh puolestaan on kiistänyt syytökset. 

Korkeimman oikeuden tuomarin vastaisen loitsun asettamista on järjestellyt osittain omistamassaan kirjakaupassa Melissa Mandara. Mandaran mukaan rituaali voimaannuttaa siihen osallistuvia. 

Häirintäpuheluita ja tappouhkauksia

Kavanaugh'n valinnan tapaan myös Mandaran toimet ovat jakaneet voimakkaasti mielipiteitä. Mandara kertoo Reutersille, että h-hetken lähestyessä hän on saanut lukuisia häirintäpuheluita, jopa tappouhkauksia.  

– Joka kerta, kun järjestän jotain tällaista, osa ihmisistä soittaa uhkailupuheluita tai lukee meille otteita Raamatusta, Mandara kertoo Reutersin haastattelussa. 

Brooklynissa sijaitsevassa kirjakaupassa on aiemmin asetettu loitsu myös presidentti Donald Trumpin ylle. Mandara uskoo tuoreen korkeimman oikeuden tuomarin noitumisen olevan kuitenkin liikkeen kaikkien aikojen suosituin tapahtuma. 

Arviolta 15 000 ihmistä, jotka ovat nähneet Facebookissa kirjakaupan mainoksen, on ilmoittanut olevansa kiinnostunut tapahtumasta. Kirjakaupan kapasiteetti on puolestaan 60 henkeä. 

Rituaalin on tarkoitus tapahtua sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Noitumisrituaali lähetetään myös live-lähetyksenä sosiaalisessa mediassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja