Hahmo poistui kaikessa hiljaisuudessa Salkkareista – näyttelijä Otto Mäkelä: "Viimeisenä työpäivänä oli itkut hyvin lähellä"

Eetu poistui hiljattain Pihlajakadulta.

Pihlajakadulle jäi Eetun kokoinen aukko, kun hahmo ja tätä näyttelevä Otto Mäkelä poistuivat hiljattain Salatuista elämistä Eetun ja Nellan suhteen tultua päätökseensä. Mäkelä kertoo MTV Uutisille, ettei hänen lähtönsä taustalla ole tosielämässä mitään sen kummallisempaa tai dramaattisempaa syytä.

– Nyt vain näin kävi, hän sanoo.

Eetun tarina jäi ikään kuin auki, eikä tämän jatkoa pohjustettu sarjassa. Mäkelän mukaan paluu Eetu nahkoihin on siis tarinan puolesta mahdollinen. 

Mäkelä jätti suosikkisarjan taakseen haikeissa tunnelmissa. 

– Kyllä viimeisenä työpäivänä oli itkut hyvin lähellä. Mutta samaan aikaan olen myös hyvillä fiiliksillä, kun on mahdollista tehdä jotain muutakin. Totta kai olisi ollut kiva jäädä ja jään kaipaamaan arkea sarjassa, mutta yksi ovi sulkeutuu ja toinen avautuu, hän toteaa.

Työ Salkkareissa antoi Mäkelälle paljon. Hän sai roolin suosikkisarjasta pian sen jälkeen, kun oli valmistunut näyttelijäksi kansanopistosta.

– Valmistuessani oli vähän sellainen tilanne, että mitäs nyt sitten, pitäisi työllistyä. Sitten kävi tuuri ja pääsin Salkkareihin. Ehkä se kuulostaa kliseiseltä, mutta olen kasvanut täällä niin ihmisenä kuin näyttelijänäkin tosi paljon. 

– Pitää olla tosi kiitollinen, että saa tehdä näyttelijäntöitä, se ei ole mikään itsestäänselvyys.

Mäkelä sanoo, ettei hän koe itseään julkkikseksi, mutta myöntää, että sarjan mukana tullut näkyvyys tuntui myllerrykseltä, sillä hänellä ei ollut aiempaa kokemusta vastaavasta. Hän kuitenkin lisää, ettei näkyvyys ole näyttänyt hänelle negatiivisia puoliaan.

– Tiedän, että sekin on mahdollista ja varmasti jossain nettipalstoilla sellaista on, mutta kyllä kaikki kohtaamiset ovat olleet pelkästään positiivisia. Olen vähän ujo ihminen, muttei minua haittaa ollenkaan, jos joku tulee kadulla nykäisemään hihasta tai ottamaan kuvan. Siitä tulee itselle hyvä mieli, ja toivottavasti myös niille, jotka tulevat juttelemaan. 

Mäkelän mieleen on jäänyt erityisesti yksi kohtaaminen Salkkarit-fanin kanssa. Kyseinen henkilö tuli kertomaan koko perheensä fanittavan Salkkareita.

– Hän tuli vähän ujon oloisesti, että kehtaako nyt häiritä. Sanoin, että totta kai saa. Jopa minä olen ollut heidän mieleensä, ja se on iso kunnia, hän muistelee.

Salatut elämät ma-to MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo + -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat