Mainos

Hägglund: Määrästä tingittävä laadun nostamiseksi

Kenraali Gustav Hägglundin mukaan Suomen puolustusvoimissa on tingittävä määrästä, jotta laatua voitaisiin riittävästi nostaa. Puolustusvoimain komentaja Hägglund ilmaisi tänään tukensa hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittiselle selonteolle.

-Sotilaspoliittinen tilanne on muuttunut perusteellisesti kylmän sodan ajoilta. Sotatekniikka muovaa uusiksi taistelujen kuvaa. Aika on kypsynyt rakennemuutokselle Suomenkin puolustusvoimissa, Hägglund toteaa kannanotossaan.

-Hallituksen puolustusta koskevat linjaukset ja tavoitteenasettelut perustuvat puolustusvoimien esityksiin. Taloudelliset kehykset tavoitteiden saavuttamiseksi ovat kuitenkin merkittävästi esittämiämme niukemmat. Siitä huolimatta nyt on pantava toimeksi, Hägglund jatkaa.

-Puolustusvoimissa on viime aikoina kannettu huolta ennen muuta toimintamenoista. Tyydytyksellä voidaan todeta, että selonteossa lisätään niiden osuutta puolustusbudjetissa. Tätä kautta on löydettävissä lievennystä kahteen lähivuoteen, jotka muuten olisivat muodostuneet kaikkien vaikeimmiksi, Hägglund sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.