Haavisto vierailulle Washingtoniin

7:48
Videolla Pekka Haavisto kommentoi Anna Kontulan pidätystä Israelissa.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Washingtonissa huomenna ja ylihuomenna.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan ulkoministeri Haavisto tapaa vierailullaan Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon, kansallisen turvallisuusneuvonantajan sijaisen Matthew Pottingerin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy Georgetownin yliopistossa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa keskustellaan rauhanvälityksestä ja naisten asemasta konfliktien ratkaisussa.

Vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä kuten Afganistanin ja Lähi-idän rauhanprosessista, Venäjästä, Libyan tilanteesta sekä transatlanttisista suhteista.

 – Transatlanttinen suhde on keskeinen kansainvälisiin haasteisiin vastaamiseksi. Suomi ja Yhdysvallat ovat osaltaan valmiita edistämään tätä suhdetta sekä kansainvälistä yhteistyötä yhteisiin haasteisiin vastaamiseksi, toteaa Haavisto tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.