Haaveissa oma muotiblogi? Lue tämä ennen kuin aloitat

Moni nuori nainen haaveilee urasta muotibloggaajana. Suosittua Tickle Your Fancy-blogia kirjoittavan Sara Vannisen mukaan menestykseen tarvitaan aitoutta ja intohimoa – sekä hyvää kameraa.

Sara Vannisen, 24, asukuvia, postauksia ja treenijuttuja lukee viikossa jopa 30 000 suomalaista. Sara kuuluukin siihen kasvavaan ja kenties kadehdittuun joukkoon bloggaajia, jotka kykenevät elättämään itsensä kirjoittamalla ja kuvaamalla elämäänsä ja kiinnostuksen kohteitaan. Menestyvän blogin salaisuutta udellaankin häneltä useaan otteeseen.

– Minulla oli hirveä palo tehdä blogia kun aloitin. Olin todella aktiivinen, saatoin tehdä usean postauksen päivässä, Sara muistelee. Hän arvelee intohimon välittyneen myös lukijoille. Kuuden vuoden aikana hän onkin onnistunut kasvattamaan Suomen mittakaavassa mittavan yleisön.

Aitous kiinnostaa, Sara uskoo.

– Oma palo näkyy, silloin blogista tulee persoonallisen näköinen. Blogi ei saa vaikuttaa pakkopullalta kirjoittajalleen. Blogin tulee olla inspiroiva.

Teknisiä taitoja ei juuri tarvita, sillä blogialustoja löytyy moneen lähtöön. Mikäli on tosissaan liikkeellä, joutuu kuitenkin tekemään muutamia panostuksia.

– Panosta laadukkaisiin kuviin. Jossain vaiheessa kannattaa hankkia kunnon kamera.

Makeaa elämää – vai ei sittenkään?

"Kotona ei ole sopivaa tilaa tai tarpeeksi valoa ja ulkona helkkarin kylmä. Onnea esimerkiksi uuden paidan esittelyyn (mikäli haluat kuvata sen päälläsi). Siinä vaiheessa kun inspiraatiokuvakollaasien postaaminen, henkarilla roikkuvien vaatteiden esittely tai untuvatakki-päivän asut alkavat turhauttamaan, vaaditaan sitä perinteistä suomalaista sisua. Kylmyyden sietokyky kuuluu siis välttämättömänä jokaisen muotibloggaajan vakiovarusteisiin."

Ote Tickle Your Fancy -blogista.

Muotiblogeja selailemalla bloggaaminen vaikuttaa ruusuilla tanssimiselta. Sara naureskelee blogissaan muotibloggaamisen todellisuudelle, sillä kauniiden kuvien taakse on voinut kätkeytyä paljon vähemmän glamourin täyteistä työtä, vaivaa ja etenkin talvella palelua pakkasessa.

Juuri siksi Sara peräänkuuluttaakin aitoa intohimoa tyyliä ja bloggausta kohtaan. Sara tienaa blogillaan, mutta opiskelee bloggaamisen ohella kulttuurintuottajaksi. Blogi vaatii vaivaa, motivaatiota ja aikaa, joten vaikka ensi alkuun innostusta riittäisikin, moni blogi hiipuu hiljalleen tai ei ikinä löydä yleisöään.

Sara rohkaisee silti jokaista toteuttamaan blogihaaveensa, mutta muistuttaa, että rahan takia hommaan ei kannata ryhtyä.

– Se on väärä motivaatio. Heti mistään ei tule mitään rahaa, vaan taloudellinen hyöty voi vaatia monta vuotta ilmaista kirjoittamista, Sara muistuttaa.

Raha on bonusta, joka tulee jos on tullakseen.

Katso myös: Bloggaajan kuntovinkit

Lue myös:

    Uusimmat