Mainos

Haaveiletko omasta talosta?

Omakotitalorakentajat haluavat nyt kompakteja taloja. Katsastimme noin 200-neliöiset, modernit talopaketit, joissa asutaan kahdessa kerroksessa.

Avaraa ja intiimiä

Valo 188: 6 h + k, kerrosala yhteensä 217 neliötä, Herrala-Talot

Kutsujen järjestäjä kiittää alakerran tilajakoa ja avaraa tervetuloaulaa. Olohuoneen ja ruokailutilan seinän kokoiset ikkunat saavat olohuoneen jatkumaan aina puutarhaan asti. Valossa on ajateltu myös arjen käytännöllisyyttä. Pariovellinen työhuone on sijoitettu kätevästi olohuoneen yhteyteen, missä se lisää ilmavuutta mutta toisaalta tarjoaa rauhaa sitä kaipaavalle.

Kiinnostuitko?

Valoon voit käydä tutustumassa Valkeakosken asuntomessuilla. Messutalossa on panostettu erityisesti sisäilman laatuun valitsemalla rakennusmateriaaleiksi uudenlaisia puhtaana pysyviä ja helposti puhdistettavia kovia pintoja sekä likaa ja kosteutta hylkiviä tekstiilejä. Talon erikoisuus on Uponorin uusi lattianviilennys, joka toimii yhdessä lattialämmitysjärjestelmän kanssa.

Hirsi taipuu uusiin muotoihin

Aurum: 4 h + k, kerrosala yhteensä 206 neliötä, Honka

Hirsitalot eivät ole enää pelkkiä alppimajavirityksiä. Hirsirakentamisen uudet tekniikat mahdollistavat aivan samanlaisten muotojen toteuttamisen kuin muillakin materiaaleilla. Aurumin julkisivu on pelkistetty ja istuu hyvin kaupunkimiljööseen. Kätevä katos saattelee asukkaan autoon kuivin jaloin myös sateisena aamuna.

Kiinnostuitko?

Hirsitalo paranee vanhetessaan, kun rakenteet asettuvat ja tiivistyvät. Rakenteessa ei ole kylmäsiltoja, joihin kosteus voisi tiivistyä. Hirsi hengittää ja siksi talon sisäilma on luonnostaan hyvä ja sopii allergikoille ja astmaatikoille. Hirren valmistus kuluttaa noin 50 prosenttia vähemmän energiaa kuin esimerkiksi sementin teko.

Ei muovia, kiitos!

Elegant: 6 h + k, kerrosala yhteensä 224 neliötä, Honkatalot

Kaltevien pintojen ja toisiaan leikkaavien linjojen leikkiä. Mitä jännittävää löytyy näiden iloisesti erikokoisten ikkunoiden takaa? Sisääntuloaula avautuu rennosti keittiön ruokailutilaan. Olohuone on erotettu selkeästi rauhoittumisen saarekkeeksi. Yläkerrasta löytyy ylellisen tilava yhden makuuhuoneen, kylpyhuoneen ja aulan muodostama kokonaisuus.

Kiinnostuitko?

Ekopuutalo on puutalo, jolla on hirsitalon ominaisuudet. Seinärakenteessa yleisesti käytetty mineraalivilla- ja muovirakenne on korvattu ekovillalla ja paperilla. Muovittomuus tekee seinästä hengittävän. Honkatalojen kaikki talomallit on saatavana joko hirsi- tai ekopuutaloina.

Hansakaupunkien henkeä modernisti

Sinitaivas: 6 h + k, kerrosala yhteensä 186 neliötä, Myresjötalot

Suomalaisesta rakennusperinteestä poikkeava terävä harjakatto tekee Sinitaivaasta sopivan eksoottisen. Talo kutsuu kylään uutta ja vanhaa muotokieltä yhdistelevällä lasikuistillaan. Myös sisällä kaikki on hiukan toisin, kuin mihin on totuttu: on tylpistettyjä kulmia, tilava baarikeittiö ja ylhäällä toinen olohuone. Kodinhoitohuone on tilava ja vaihteeksi muodoltaan lähempänä neliötä kuin kapeaa suunnikasta.

Kiinnostuitko?

Suomessa rakennettavat, ruotsalaiset Myresjötalot tehdään Suomessa voimassa olevien rakennussäädösten mukaisesti. Talojen julkisivumateriaalin voi itse valita. Vaihtoehtoina puuverhous, paikan päällä tehty rappaus tai tiilimuuraus.

Teksti: Leena Lukkari
Kuvat: Valmistajat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.