Mainos

Häät lähestyvät - Britannia varautuu huligaaneihin ja terroristeihin

Britannian poliisi on valmistautumassa yhteen viime vuosien haastavimmista tilaisuuksista - Prinssi Williamin ja Catherine "Kate" Middletonin hääjuhlaan. Britannian kuninkaalliset häät näytetään suorana lähetyksenä ympäri maailmaa, joten mahdolliset häiriköt saisivat tempauksilleen valtavaa julkisuutta.

Britannian poliisi arvelee anarkistiryhmien aktivoituvan prinssin hääpäivänä. Poliisi on saanut vihjeitä anarkistien keskustelufoorumeiden kautta. Eräällä sivustolla Williamin ja Katen kuvaan oli liitetty hirttosilmukka, ja kuvan alle oli kirjoitettu: "Olen varma, että aktivistiryhmät haluavat varmistaa, että onnellinen hääpari muistaa erityisen päivänsä".

Lisäksi vapun tuoma pitkä viikonloppu saattaa poliisin mukaan lisätä järjestyshäiriöitä kaupungilla.

Maaliskuun lopulla Lontoossa pidetty suurmielenosoitus päättyi yli sadan ihmisen loukkaantumiseen, kun naamioitunut anarkistiryhmä irtautui joukosta ja ryhtyi mellakoimaan.

Tunnetut huligaanit pidetään aisoissa

Lontoossa on tehty valtavasti turvajärjestelyitä, jotta niin hääparin, vieraiden kuin kansalaistenkin turvallisuus voidaan taata.

Prinssi William ja Kate Middleton vihitään Lontoon Westminster Abbey'ssa. Viranomaisten odottavat satojentuhansien kansalaisten saapuvat Lontoon kaduille juhlimaan hääparia ja seuraamaan tapahtumia jättinäyttöjen kautta.

– Olemme tehneet paljon työtä, jotta voimme välttää järjestyshäiriöt ja väkivaltaisuudet hääpäivänä, sanoo hääpäivän poliisijärjestelyistä vastaava komentaja Bob Broadhurst. Hän vastaa myös Lontoon olympialaisten turvallisuudesta ensi vuonna.

– Panostamme siihen, että ehkäisemme väkivaltaisuuksien puhkeamista ennalta.

Britannian sisäministeri on sanonut olevansa valmis antamaan poliisille normaalia laajemmat valtuudet väkivaltaisuuksien ehkäisemiseen.

– Jos poliisi tarvitsee lisäapuja, niitä annetaan. Tunnettuja huligaaneja voidaan kieltää osallistumasta marsseille tai ihmisiltä voidaan kieltää naamioituminen, sisäministeri Theresa May on sanonut.

Britanniassa on jouduttu miettimään turvallisuusasioita tarkkaan jo ennen hääpäivän julkistamista. Britannia on yksi todennäköinen kohde terrorismille, ja tulevat häät saattavat olla mieluinen tilaisuus myös terroristeille.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.