Mainos

Häähumu kasvaa: Palatsi näyttää häävieraille parhaat puolensa

Buckinghamin palatsin henkilökunnalla pitää kiirettä, sillä pian miljoonat ihmiset ympäri maailman keskittyvät seuraamaan kuninkaallisten häiden onnistumista.

Prinssi William ja Kate Middleton vihitään ensi perjantaina 29.4.2011. Juhlallisuuksiin on kutsuttu satoja valtionmiehiä ja julkisuuden henkilöitä, joten järjestelyiden on syytä onnistua hyvin.

Tämän tietää myös Mark Flanagan, kuningattaren pääkokki, joka vastaa 21-henkisen tiiminsä kanssa häävastaanoton tarjoiluista. Juhlaruokaa ja -juomaa on oltava tarpeeksi 600 ihmiselle.

– Monelle tämä tilaisuus tulee olemaan ainutkertainen, Flanagan sanoo.

Hän ei vielä paljasta tarjoiluiden tarkkaa sisältöä, mutta sen verran tiedetään, että juhlamenu kunnioittaa Britannian perinteitä.

Häävastaanoton järjestelyt ovat olleet täydessä vauhdissa Williamin ja Katen kihlautumisen julkistamisesta eli marraskuusta asti.

– Vieraista pidetään huolta koko juhlien ajan. Heille tarjoillaan ruokaa ja juomaa heti kun he saapuvat palatsiin, kertoo palatsin apulaistalouspäällikkö Edward Griffith.

Ruokailun ja juhlahumun ohessa vieraat voivat nauttia todellisista taide-elämyksistä. Buckinghamin palatsin huoneet ovat suorastaan yltiökoristeellisia.

– Kaikki juhlakäytössä olevat tilat ovat todella koristeellisia. Niiden tarkoitus on saada ihmiset ällistymään palatsin hienoudesta, kertoo kuninkaallisen taiteen apulaisintendentti Jennifer Scott.

Taideaarteita ei todellakaan olla piilottamassa häävierailta. Esimerkiksi hääkakku sijoitetaan huoneeseen, jossa on Canaletton, Rembrandtin ja Rubensin taideteoksia, joita Britannian kuningashuone on keräillyt vuosisatojen aikana.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.