Haaste suomalaisille: Kirjoita kirje tuntemattomalle

Aika parantaa -verkosto haastaa suomalaiset kirjoittamaan lempeän kirjeen yksinäiselle, tukea tarvitsevalle tuntemattomalle. Verkosto lupaa toimittaa kirjeet eteenpäin lähettäjien toiveiden mukaisesti esimerkiksi palvelutaloon tai asunnottomien yömajaan.

Mikä ajatus tai oivallus auttoi, kun sinulla oli vaikeaa? Mitä haluaisit kertoa tai toivottaa ihmiselle, joka tällä hetkellä kamppailee vaikeuksissa? Voit kirjoittaa ajatuksesi kirjeen muotoon ja osoittaa sen tuntemattomalle.

– Kirje tuntemattomalle -haasteen tarkoitus on jakaa meitä itseämme auttaneita ajatuksia eteenpäin ja samalla tuoda iloa vastaanottajalle. Uskon, että erilaisissa elämän vaikeuksissa ja niistä selviämisessä on myös jotain yhteistä, haasteen ideoinut Hanna Koppelomäki Aika parantaa -verkostosta sanoo.

Valmiin kirjeen voi toimittaa Aika parantaa -verkostoon, jonka kautta se välitetään kirjoittajan mahdollisten toiveiden mukaan esimerkiksi terveyskeskuksen, mielenterveystoimiston tai sosiaalitoimiston odotustilaan, vanhusten palvelutaloon, nuorisotaloon, pakolaiskeskukseen, asunnottomien yömajaan, kirjaston hyllyyn, kahvilaan tai asemalle. Kukaan ei tiedä, kenet kirje tavoittaa, mutta oletettavasti lukijaksi päätyy toinen tunteva ihminen, ja jotain hänessä tapahtuu.

Hyvän mielen lisäksi kirjeen kirjoittamisesta on luvassa halukkaille myös Stadin Aikapankin tovikorvaus. Ansaitulla tovilla on mahdollista hankkia vaivanpalkaksi jotain hyödyllistä aikapankin kautta.

Osallistua voi myös aivan itsenäisesti kirjoittamalla kirjeen, laittamalla sen ”Kirje tuntemattomalle” -merkinnällä varustettuun kuoreen ja toimittamalla sen vapaavalintaiseen paikkaan.

Aika parantaa -verkostosta kannustetaan kansalaisia haastamaan toisiaan mukaan kirjeenkirjoitustalkoisiin myös sosiaalisessa mediassa. Haastaa voi esimerkiksi julkaisemalla selfien kirjoittajasta kirjeineen tai jakamalla kuvan tuntematonta lukijaa odottavasta kirjeestä merkinnällä #kirjetuntemattomalle.

Lähde: Viestintätoimisto Intuitio

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat