Hääpukuostoksilla ollut Tessa nappasi karmivan kuvan – huomaatko, mikä on vialla?

Nainen kokeili häämekkoa hääpukuliikkeessä. Tilanteesta napattu valokuva kuitenkin järkytti ja kummastutti monia jälkikäteen.

Kirjailija ja koomikko Tessa Coates jakoi sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään sovittamassa häämekkoa.

Kuvassa Tessa seisoo selin kameraan ja hänen kuvajaisensa näkyy kahdesta eri peilistä. Asiasta kirjoittaa muun muassa New York Post.

– Menin hääpukuostoksille ja todellisuuden rakenne mureni. Tämä valokuva on aito, sitä ei ole muokattu kuvanmuokkausohjelmilla. Se ei ole panoraama, eikä Live Photo -tehosteella otettu, Tessa kertoo valokuvasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Huomaatko mikä kuvassa rikkoo todellisuuden rakenteita?

Virhe Matrixissa?

Tessa kuvailee valokuvaa kuin "virheeksi Matrixissa" ja voineensa kirjaimellisesti pahoin nähtyään kuvan. 

– Jos et näe kuvassa ongelmaa, ole hyvä ja jatka etsimistä. Et voi olla näkemättä sitä jälkikäteen, Tessa ohjeistaa.

Kuvassa Tessan kädet ovat kolmessa eri asennossa, molemmissa peileissä ja siinä, missä hän oikeasti seisoo huoneen keskellä. 

Monet sosiaalisen median käyttäjät olivat Tessan tapaan kummastuneita siitä, mitä kuvassa oikein tapahtuu.

– Miten tämä on mahdollista? Onko kyseessä taikapeilit? eräs käyttäjä pohtii.

Tessa oli mennyt hääpukuliikkeeseen yksin. Tarkoituksena oli ollut lähettää kuva mekosta hänen siskolle, joka huomasi ensimmäisenä valokuvan kolme eri poseerausta.

– Olin sekoamassa, joten ensimmäisenä palasin liikkeeseen kysyäkseni, olivatko peilit todellisuudessa jonkinlaisia kameroita, Tessa muistelee.

Tessa kertoo hänen siskonsa olevan hyvin logiikkaan perustava ihminen. Sisko oli pyytänyt teknisesti asiantuntevilta ihmisiltä selvitystä siitä, mitä kuvassa oikein tapahtuu.

– Hän kertoi, että kahdeksan miestä oli tutkinut kuvaa ja kaikki olivat olleet hämillään.

Tästä oli kyse

Lopulta Tessa päätti vierailla paikallisessa Applen liikkeessä toivoen, että ehkä joku Applen asiantuntijoista voisi antaa kuvalle järkeenkäyvän syyn. 

Applella Tessa joutui jonottamaan parin tunnin verran. Lopulta häntä palvellut asiakaspalvelija, Roger, paljasti, ettei hän ole koskaan nähnyt vastaavanlaista, mutta että sellaista on tiedetty tapahtuvan. 

Rogerin mukaan puhelimet ovat tietokoneita, eivät kameroita. Vaikka iPhonen Live Photo -ominaisuus olisikin pois päältä, ottaa puhelin kuvaa napatessaan useamman kuvan vasemmalta oikealle. On siis todennäköistä, että kameran ollessa Tessan selän takana Tessan on täytynyt nostaa käsiään niin, että se saa asennon näyttämään erilaiselta kuvan oikealla puolella.

– Se teki eräänlaisen tekoälyn päätöksen ja yhdisti ne kaksi kuvaa yhdeksi, Tessa kertaa Rogerin selitystä. 

Eräs X:n käyttäjä löysi Tessan kuvasta kohdan, josta puhelin on yhdistänyt kaksi erillistä kuvaa yhdeksi. Jos Tessan selkää ja mekon resoria katsoo vasemman lapaluun yltä, voi kohdan huomata valokuvasta. Tessa on jakanut koko hääpukusaagan Instagramin storyt -osiossaan. 

Tessa kertoo, että Applen liikeessä mysteerin ratkaissut Roger kuvailee kuvan todennäköisyyttä yhdeksi miljoonasta.

Lue myös:

    Uusimmat