Hääpäiväkirjat-sarjan pari taistelee kirkkovihkimisen puolesta: "Tämän pitäisi olla ihan perusoikeus"

1:06
Nina ja Emma taistelevat kirkkovihkimisen puolesta

Kirkkovihkimisen saaminen on Hääpäiväkirjat-pari Ninalle ja Emmalle erittäin tärkeää.

Hääpäiväkirjat-sarjan Nina ja Emma haluavat ehdottomasti tärkeinä pitämänsä kirkkohäät. Nina kertoo ohjelmassa parin saaneen varattua häihinsä kirkon, joka on yksi pääkaupunkiseudun suosituimpia vihkikirkkoja. 

On kuitenkin epävarmaa, vihitäänkö pari kyseisessä kirkossa, vai ei. Nina kertoo saaneensa asiasta sähköpostin, jonka mukaan pariskunta voidaan siunata kirkossa, mutta vihkimisät puolestaan ei voitaisi suorittaa. 

– Hyvä ystäväni sanoi, että hän vihkii meidät, ihan sama, mitä sinne papereihin on merkattu, Nina kertoo. 

– Ajattelin, että nyt meillä on kaksi vaihtoehtoa: hän joko vihkii meidät niin sanotusti pöydän alta, mikä ei jää mihinkään rekisteriin, tai sitten me taistellaan siitä, että saadaan se kirkollinen vihkiminen, ja siitä jää rekisteriin joku tieto, että naispari on vihitty. 

Ninalle asia on erittäin tärkeä. 

– Myös siellä kirkollisissa piireissä nähtäisiin se, että on tarvetta sille, että homopareja vihitään kirkossa. Todella toivon, ettei kukaan muu homopari joutuisi käymään tällaista taistelua tai keskustelua ylipäätään tällaisesta asiasta, tämän pitäisi olla ihan perusoikeus. 

Yllä olevalla videolla Nina ja Emma avaavat tuntojaan väännöstä, jota he ovat joutuneet käymään saadakseen kirkkovihkimisen. 

Hääpäiväkirjat ma 15.8. alkaen maksuttomassa MTV Katsomossa. Jaksoja julkaistaan kolme viikossa aina maanantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja