Haamuaika! Tuore ME-nainen hurjasteli voittoon karmealla vedolla

Nigerian Tobi Amusan teki 100 metrin aitajuoksun finaalissa sen, mitä häneltä odotettiin välieräjuoksun maailmanennätyksen jälkeen. Nainen otti MM-kultaa uskomattoman kovalla ajalla 12,06. Sitä ei kuitenkaan hyväksytä uudeksi ME-ajaksi, sillä juoksussa oli takana liikaa tuulta, 2,5 metriä sekunnissa.

Amusan, 25, juoksi jo välierässä uudeksi 100 metrin aitajuoksun maailmanennätykseksi 12,12. Entinen ME meni rikki kahdeksalla sadasosalla ja USA:n Kendra Harrison sai luopua ennätyksestään.

Finaalissa Amusan vain paransi menoaan. Nigerialainen piti päänsä kylmänä ja tykitti heti lähdöstä huimaa kyytiä. Kisa oli tasainen, mutta Amusanin askel kulki komeasti eteenpäin ja hän onnistui repimään eroa hieman lisää jokaisella aitavälillä. Kellot pysähtyivät aikaan 12,06, mutta liian kova tuuli mitätöi maailmanennätysjuhlinnat.

Kisassa toiseksi juoksi Jamaikan Britany Anderson tuloksella 12,23. Samalla ajalla kolmanneksi jäi Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn. Yksi suosikeista, entinen ME-nainen, USA:n Kendra Harrison täräytti jo kovaa päin ensimmäistä aitaa. Hän ei lopulta edes päässyt maaliin asti.

Amusanille maailmanmestaruus on hänen uransa ensimmäinen MM-tasolla.

Suomen Reetta Hurske oli mukana naisten pika aidoissa. Tamperelainen suoriutui omaan tasonsa nähden alakanttiin ja jäi välierissä aikaan 13,15.

Lue myös:

    Uusimmat