Guinnessin ennätysten kirjan oudoimmat ennätykset

Maailman pisimmät jalka- ja korvakarvat, metallia syövä mies… Lue, mitä kaikkea hullua ihmiset ovat tehneet päästäkseen maailmankuuluun ennätysten kirjaan.

- Maailman pisin jalkakarva on pituudeltaan 16,51 cm ja komeilee amerikkalaisen Esley Pembertonin jalassa. Ennätys mitattiin vuonna 2008.

- Amerikkalaisella Lee Redmondilla on aikamoinen työ lakata kyntensä. Nainen nimittäin pitää hallussaan maailman pisimpien kynsien ennätystä: hänen kynsiensä yhteenlaskettu mitta on huikeat 8,65 metriä. Pisin kynsi löytyy oikeasta peukalosta ja on mitoiltaan 90 cm. Ennätys mitattiin vuonna 2008.

- Britit rakastavat teetään. Ei siis ihme, että Devonista kotoisin oleva Joe Allison hallitsee ennätystä, jossa hän onnistuu tasapainottamaan kasvojensa päälle yhteensä 16 teelusikkaa: 5 otsalle, 4 poskille, yksi nenän päälle, 2 ylähuulelle, yksi kumpaankin korvaan sekä kaksi leualle. Ennätys mitattiin vuonna 2008.

- Intialainen Anthony Victor ei paljoa korvakarvojen ajelusta perusta. Mies pitää hallussaan maailman pisimpien korvakarvojen ennätystä. Korvakarvat ovat pisimmillään 18,1 cm pitkät. Ennätys mitattiin vuonna 2007.

- Cathie Jung hallitsee ällistyttävää ennätystä maailman kapeimmasta vyötäröstä. Amerikkalaisen naisen vyötärö vastaa leveydeltään normaalikokoista majoneesipurkkia! Vyötärökuningatar on verhoutunut korsettiin päivittäin viimeisten 12 vuoden ajan. Ennätys on vuodelta 1999.

- Ranskalainen Michel Lotito on pistellyt poskeensa metallia ja lasia vuodesta 1959. Hän pystyy syömään metallia 900 grammaa päivässä. Mies itse sanoo, että banaanit ja kovaksi keitetyt kananmunat saavat hänet voimaan pahoin.

- Venäläinen Vasilii Hazkevich ajoi yhteensä 21,199 kilometriä traktorilla. Matka alkoi 25. huhtikuuta Vladimirin kaupungista Venäjällä ja päättyi samaan paikkaan elokuun 6. päivä.

- Britti Marek Turowski onnistui saavuttamaan 148km/h nopeuden ajamalla moottoroitua sohvaa. Ennätys on vuodelta 2007.

- Kultainen noutaja Augie pystyy ottamaan suuhunsa viisi tennispalloa yhtä aikaa. Ennätyskoiran omistaa yhdysvaltalainen Millerin perhe. Ennätys mitattiin vuonna 2003.

Lähde: www.guinnessworldrecords.com

Kuva: Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat