Guardian: Myös Trumpin myötäilystä tunnettu Fox News tukee CNN:n oikeusjuttua presidenttiä vastaan: "Ei pidä käyttää aseena"

CNN haastaa Trumpin oikeuteen – haluaa toimittajan kulkuluvan takaisin 3:26

Usein Donald Trumpin politiikkaa ja ulosottoja myötäilevän kanavan johtaja kertoi yhtiön uskovan lehdistön vapauteen.

Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News tukee CNN:ää oikeusjutussa presidentti Donald Trumpia ja Valkoista taloa vastaan. Asiasta uutisoi muun muassa Guardian.

CNN ilmoitti haastavansa Trumpin ja Valkoisen talon oikeuteen sen jälkeen, kun uutiskanavan politiikan toimittajan Jim Acostan pääsy Valkoiseen taloon evättiin lehdistötilaisuudessa käydyn sanaharkan jälkeen.

Tilanteessa Acosta esitti Trumpille kysymyksiä siirtolaiskaravaanista eikä hän suostunut antamaan pois mikrofonia pyynnöistä huolimatta.

Fox Newsin tiedotteessa kanavan johtaja Jay Wallace kertoo, että vaikka nykyinen polarisoitunut keskusteluilmapiiri ei ole hyväksi, kannattaa yhtiö lehdistön vapautta.

– Fox News tukee CNN:ää sen oikeustoimissa kanavan Valkoisen talon kirjeenvaihtajan työskentelyluvan palauttamiseksi. Aiomme jättää oikeudelle oman näkemyksemme sisältävän muistion. Valkoisen talon toimittajille myönnettyjä lupia ei pidä käyttää aseena. Vaikka emme hyväksy kasvavaa vihamielistä sävyä niin presidentiltä kuin medialta viimeaikaisissa tilaisuuksissa, me tuemme vapaata lehdistöä, avoimuutta ja vapaata tiedottamista Yhdysvaltain kansalaisille.

Fox News -uutiskanava tunnetaan kanavana, jonka sisältö usein tukee presidentti Donald Trumpin politiikkaa ja kannanottoja. Myös Donald Trump usein twiittaa kiitoksia ja suosionosoituksia kanavan ohjelmille ja jutuille.

Lue myös:

    Uusimmat