Mainos

Guardian: Cruz ja Kasich lyöttäytyvät yhteen Trumpia vastaan

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuudesta kilpailevat Ted Cruz ja John Kasich ovat lyöttäytyneet yhteen estääkseen Donald Trumpin ehdokkuuden, kirjoittaa brittilehti Guardian.

Cruz ei kampanjoi lainkaan Oregonin ja New Mexicon esivaaleissa, ja Kasich jättää väliin Indianan.

Näin he pyrkivät keskittämään ääniä niin, ettei miljardööri Trump voisi taata ehdokkuuttaan jo ennen kesän puoluekokousta. Republikaanien puoluekokouksessa presidenttiehdokkaaksi nimeämiseen tarvitaan vähintään 1 237 puoluekokousedustajan tuki.

Muissa jäljellä olevissa esivaaleissa Cruz ja Kasich kilpailevat myös keskenään. 

Guardianin mukaan kumpikin on ilmoittanut odottavansa, että Clevelandin puoluekokouksessa heinäkuussa järjestetään useampia äänestyskierroksia.

Useimpien osavaltioiden edustajat ovat sidottuja äänestämään esivaalituloksen mukaista ehdokasta. 

Jos yksikään ehdokkaista ei saa yli puolta äänistä, järjestetään uusia äänestyksiä. Niissä kokousedustajat saavat vähitellen äänestää vapaammin.

Näin ollen esivaalien suosituimman ehdokkaan syrjäyttäminen on mahdollista, jos hänen vastustajansa ryhmittyvät yhteisen vastaehdokkaan taakse.

Trump itse on kommentoinut vastustajiensa ilmoitusta Twitterissä. Hän pitää Cruzin ja Kasichin päätöstä merkkinä epätoivosta.

Guardian kertoo, että vain muutama päivä sitten Cruz oli todennut Kasichin pysyvän ehdokkuuskilvassa vain siksi, että se voi olla tilaisuus päästä Trumpin varapresidentiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.