Mainos

Guantanamon vankien oikeuskäsittelyt alkuun

Yhdysvallat on nostanut syytteet neljää Guantanamon vankia vastaan. Valtaosa vangeista on ollut vangittuna ilman syytteitä ja vailla mahdollisuutta oikeusapuun vuodesta 2002 lähtien.

Ensimmäiset Guantanamo-oikeudenkäynnit ovat alkamassa elokuussa, korkea-arvoinen Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille nimettömänä.

Rikosjuttujen tuleva esikäsittely on ensimmäinen askel sotaoikeusmenettelyssä, johon Yhdysvallat turvautuu ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan.

Yhdysvallat on nostanut syytteet neljää vankia vastaan. Kuubassa sijaitsevassa Guantanamon tukikohdassa on kaikkiaan 594 vankia, jotka on pidätetty terrorismista epäiltynä presidentti George W. Bushin julistaman terrorismin vastaisen sodan aikana. Suurin osa vangeista pidätettiin Afganistanin sodan kuluessa. Heidän siirtonsa tukikohtaan alkoi tammikuussa 2002.

Valtaosa vangeista on ollut vangittuna ilman syytteitä ja vailla mahdollisuutta oikeusapuun. Ihmisoikeusjärjestöt pitävät Yhdysvaltain kaavailevaa sotaoikeusmenettelyä vankien oikeusturvan kannalta puutteellisena.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.