Grosjean hermostui Unkarin F1-kisan tapahtumista: "Tämä ei ole Nascaria"

Haas-kuski Romain Grosjean haluaa radalle yhtenäisemmät säännöt Unkarin GP:n tapahtumien jälkeen.

Renault-kuski Nico Hülkenberg osui Grosjeanin autoon Unkarin kisan startissa, mutta saksalainen ei saanut tilanteesta rangaistusta. Max Verstappen sai puolestaan 10 sekunnin rangaistuksen törmättyään tallitoveriinsa Daniel Ricciardoon hetkeä myöhemmin ja Grosjeanin Haas-tallitoverille Kevin Magnussenille lätkäistiin 5 sekunnin sanktio taistelustaan Hülkenbergin kanssa kisan loppupuolella.

Grosjeanin mielestä Kansainvälisen autoliiton FIA:n tulisi saada säännöistä yhtenäisemmät. Ranskalaisen mielestä avausmutkassa on käytössä eri säännöt kuin muuten kisassa.

– Se oli iso osuma ja pomppasin melko korkealle ilmaan. Hänellä oli paljon tilaa sisäpuolella, mutta hän tuli päälle, Grosjean kertasi tilannettaan Hülkenbergin kanssa.

– En näe eroa Nicon ja Verstappenin tilanteiden välillä. Tuomariston tulkinnat olivat taas kerran hieman outoja.

FIA höllensi ohitustaisteluja koskevia sääntöjä täksi kaudeksi, jotta radalla nähtäisiin rohkeampaa kilvanajoa. Grosjeanin mielestä tämä ei toteutunut Unkarissa. 

– Magnussen ajoi kilpaa! Tiedän, että tuomarien työ on haastavaa, mutta Kevin ei edes osunut Hülkenbergiin, vaan puski tämän leveäksi. Nico puolestaan osui minuun.

– Haluamme ajaa kilpaa, mutta emme halua törmäilyä. Tämä ei ole Nascaria, Grosjean summaa.

Lähde: motorsport.com

Lue myös:

    Uusimmat