Kevin Magnussenia pidetään turvallisuusuhkana – tallipäällikkö haukkui voimasanan kera

Kevin Magnussen vaihtoi Suzukan kisassa kovassa vauhdissa ajolinjaa sillä seurauksella, että Charles Leclerc törmäsi hänen peräänsä. Sauberin tallipäällikön Frederic Vasseurin mielestä Magnussenin toimintaan tulisi puuttua.

Suzukassa Magnussen vältti rangaistuksen, mikä herätti kummastusta.

– Näkemykseni perusteella tapaus oli aika selvä, mutta tarkempaan tutkintaan se ei edennyt. Olin vähän yllättynyt. Hän on ollut kaikissa isoissa kolareissa tällä kaudella, jos katsotte tarkemmin. En ole tuomari. Siitä vastaa FIA. He tekevät päätöksiä tai sitten eivät, totesi Vasseur Motorsport.com:n mukaan.

Voimasanaakin käyttänyt Vasseur varoittaa, että Magnussenin vaarallisista liikkeistä voi seurata vielä pahaa jälkeä.

– Ajoliike oli v***n vaarallinen. Hän liikkuu aina myöhään. Jonain päivänä hänelle tulee vielä valtava kolari. Kun kolaroi 320 kilometrin tuntinopeudessa, on se enemmän kuin vaarallista.

Leclerc sai kisassa osuman myös tallikaveriltaan, kun Marcus Ericsson osui hänen Sauberiinsa turva-auton perässä. Tätä tempausta Vasseur ei julkisesti kritisoinut.

– Kaikki jarruttivat hyvin myöhään turva-auton takana, hän sanoi.

Leclercin kisa meni kolarissa käytännössä pilalle, vaikka hänen keskeytyksenä lopulta aiheutuikin teknisestä viasta. Vasseur oli harmissaan. Leclerc olisi hänen mukaansa voinut saavuttaa hyvän tuloksen.



Lue myös:

    Uusimmat