Mainos

Gripenin lentäjä pelastui heittoistuimella Ruotsissa, kun kone törmäsi lintuparveen – "Isot linnut ovat uhka ilmailulle"

1:52

Aamulla maahan Ronnebyssä Etelä-Ruotsissa maahan syöksynyt Jas 39 Gripen -monitoimihävittäjä törmäsi ilmeisesti isojen lintujen parveen. Lentäjä pelastautui heittoistuimella. 

– Lentäjä koki, että konetta oli vaikea ohjata ja hän suuntasi takaisin kohti lentokenttää laskeutuakseen. Kääntyessään hän huomasi, ettei se onnistu. Hän päätti käyttää heittoistuinta, mikä onnistui hyvin, kertoi Blekingen lennoston komentaja Lars Bergström ruotsalaismedialle. 

"Näin voi joskus käydä"

Kone syöksyi maahan viitisen kilometriä pohjoiseen Kallingen lentokentältä. Heittoistuimella pelastautunut lentäjä säilyi viranomaisten mukaan suuremmitta vammoitta. 

Yksimoottorinen Gripen törmäsi lintuparveen. 

– Kuten ilmeisesti tässäkin tapauksessa, isot linnut ovat uhka ilmailulle. Moottoreita ja muuta ei voi täysin suojata, mutta onneksi tämä on epätavallista. Jas-koneet ovat lujatekoisia, mutta valitettavasti nyt osui, kyseessä oli ilmeisesti useita isoja lintuja, näin voi joskus käydä, Bergström totesi Ruotsin TV4-kanavalle.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja