Mainos

Greenpeace jatkaa protestiaan jäänmurtajan mastossa

Greenpeacen aktivistit ovat yhä jäänmurtaja Otson mastossa Helsingin Katajanokalla.

Arctia Oy:n viestintäpäällikkö Eero Hokkanen kertoo MTV Uutisille, että aamulla ennen seitsemää mastoon kivunneet kolme aktivistia ovat yhä paikoillaan.

Aktivistit vaativat, ettei suomalaisten jäänmurtajien anneta osallistua toimintaan, joka on ristiriidassa Suomen kansainvälisten ilmastositoumusten kanssa. Otson on määrä osallistua arktisen öljyn etsintään Grönlannin koillispuolella. Sen on määrä osallistua jäänmurtamiseen seismisten tutkimusten takia. Aktivistit kiipesivät mastoon ennen aamu seitsemää.

– Ikävää, että he ovat tällä tavoin päättäneet ilmaista mieltään. Tämä on meidän mielestämme vaarallinen ja turvaton keino, Hokkanen sanoo.  

Yhteensä jäänmurtajatukikohdan alueelle Helsingin Katajanokalle tuli viisi aktivistia. Satama-alueelle ilman lupaa meneminen on kiellettyä ja vartija soitti poliisit. Poliisit ovat olleet selvittämässä tilannetta aamusta lähtien.

Arctian mukaan mastossa oleminen on vaarallista.

– Tämä on heille itselleen kuin meriturvallisuudelle vaarallista. Mastossa on korkeajännitteisiä laitteita ja muuta kalustoa. Mastoa ei ole suunniteltu siihen, että siellä olisi ihmisiä, jotka eivät näitä laitteita tunne

Hokkanen muistuttaa, että jäänmurtajatukikohta on kansainvälisen ISPS-säännöstön mukainen satama.

– Tällöin turva-alueelle tunkeutuminen ja siellä oleminen on kielletty.

 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.