Grahn-Laasonen ministeriksi pikavauhtia

21:24

Pääministeri Alexander Stubb nimitti uudeksi ympäristöministeriksi entisen avustajansa, forssalaisen Sanni Grahn-Laasosen. 

Sanni Grahn-Laasonen (syntynyt 1983) on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Hämeen vaalipiiristä. Hän valmistui Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2011 pääaineenaan sosiaalipolitiikka. Grahn-Laasosta voi pitää Alexander Stubbin luottonaisena, sillä hän on ollut Stubbin lehdistöavustajana tämän ulkoministerikaudella.

Ennen politiikan pariin siirtymistään hän on työskennellyt Iltalehdellä uutispäällikkönä ja toimittajana, niin kotimaan toimituksessa kuin Tukholman kirjeenvaihtajanakin. Entinen työkaveri kuvailee Grahn-Laasosta sosiaalisesti taitavaksi ja erinomaiseksi toimittajaksi, joka selviytyi aiheesta kuin aiheesta.

Kotikaupungissaan Forssassa hän toimii kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana. Grahn-Laasosella on aviomiehensä kanssa reilun vuoden ikäinen lapsi. 

Joulukuussa 2012 Grahn-Laasonen jätti eduskunnalle kirjallisen kyselyn Ylen ja Veikkauksen välisestä yhteistyöstä, jonka seurauksena Viestintävirasto kielsi sponsoroitujen ohjelmien lähettämisen Ylen kanavilla, koska se on vastoin yleisradiolakia.

Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistön kanssa Grahn-Laasonen laati jokin aika sitten ”K18 tähtisädetikut - ja 45 muuta turhaa sääntöä” -avauksen, jossa he listasivat Suomen turhimpia lakeja ja sääntöjä, jotka pitäisi purkaa.

Helsingin Sanomat kuitenkin paljasti myöhemmin, että molemmat olivat olleet äänestämässä "turhista laeista" itse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja