Mainos

Googlen salainen laboratorio esitteli nörttien unelman: Scifi-älylasit

Hakukonejätti Google on kehittänyt salaisessa laboratoriossaan uutta älylasiteknologiaa.

Google X -laboratorion Project Glass -ohjelman tarkoituksena on kehittää arkielämään soveltuvaa teknologiaa. Yhtiö kertoo älylasi-suunnitelmistaan Google+ -sivullaan.

Google kertoo, että hankkeesta kerrottiin nyt julkisuuteen, jotta asiasta syntyisi keskustelua ja yhtiö saisi palautetta asiasta.

Google on laatinut esittelyvideon, jolla havainnollistetaan mitä mahdollisuuksia älylasit voisivat tarjota käyttäjälleen. Videon perusteella kyseessä olisivat todelliset tulevaisuuden scifi-lasit.

Videolla näytetään, että laite tarjoaisi käyttäjän silmään mm. navigointipalveluita, monipuoliset viestintäyhteydet sekä reaaliaikaisia paikka- ja tilannetietoja. Lasit sisältäisivät myös kameran ja puheentunnistuksen. Laitteella voisi myös kuunnella musiikkia.

Käytännössä kyseessä olisi siis eräänlainen silmän edessä pidettävä pieni läpinäkyvä älypuhelimen näyttö.

The New York Times kertoi jo helmikuussa, että Google on kehittämässä Android-alustaan pohjautuvia älylaseja. Lehden mukaan Google laittaisi lasit myyntiin jo tämän vuoden aikana nykyisten älypuhelimien hintaluokassa.

Googlen tiedottaja kommentoi kuitenkin teknologiasivusto Mashablelle, että älylasit eivät todennäköisesti tule myyntiin tämän vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.