Mainos

Nokian leiristä palkattu tutkijoita Googlen huippusalaiseen laboratorioon

Hakukonejätti Googlen kerrotaan palkanneen Nokian leiristä tutkijoita salaisessa paikassa sijaitsevaan tutkimuslaboratorioonsa. Google X -laboratoriossa tutkitaan ja kehitetään erilaisia villejä ideoita, joista osasta saattaa tulevaisuudessa nousta Googlen suosiota nostavia tuotteita.

The New York Times kertoo verkkosivuillaan, että Nokia Labsin kehittäjien lisäksi salaiseen laboratorioon on palkattu väkeä mm. Microsoftilta, Stanfordista, MIT:sta ja New Yorkin Yliopistosta.

Kyseessä on niin salainen paikka, että monet Googlen omatkaan työntekijät eivät ole aiemmin olleet tietoisia kyseisestä kehityslaboratoriosta. Eräs Google X:n toiminnasta tietävä työntekijä kertoo, että sen toimintaa pyöritetään yhtä salamyhkäisesti kuin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:ta.

Lehden haastattelemien lähteiden mukaan monet Google X -laboratorion hankkeista ovat vielä kaukana toteuttamisvaiheesta. Yksi tuote tullaan kuitenkin julkistamaan vuoden loppuun mennessä. Lähteet eivät kuitenkaan tarkemmin kerro, minkälaisesta tuotteesta on kyse.

Googlen tiedottaja Jill Hazelbaker kieltäytyy kommentoimasta asiaa. Hän kuitenkin toteaa, että pohdiskelevien projektien parissa työskentely on yksi Googlen tärkeistä ydinajatuksista - "Osa Googlen DNA:ta".

Avaruushissien kehittäminen yksi Googlen perustajien haaveista

Esimerkiksi avaruushissien kehittäminen on ollut Googlen perustajien pitkäaikainen haave. Avaruushissien avulla avaruuteen voidaan kuljettaa tavaraa ilman raketteja kulkemalla kaapelia pitkin. Kaapeli on puolestaan ankkuroitu maan pintaan.

- Google kerää maailman tietoa, joten nyt se saattaa kerätä aurinkokunnan tietoakin, pohtii MIT:n emeritusprofessori Rodney Brooks.

Erään lähteen mukaan Google pohtii nyt mm. ilman kuljettajaa itsenäisesti liikkuvien ajoneuvojen valmistusta. Yhtiö esitteli itsenäisesti liikkuvaa autoa jo viime vuonna. Google saattaa myös kehittää autoihin uusia navigaatio- ja teknologiasovelluksia.

Myös robottien kehittäminen on aiheuttanut innostusta Googlen insinöörien keskuudessa. Robottijoukot voisivat auttaa Googlea tiedon keräämisessä vaikkapa Google Maps-palvelua varten, kertovat Google X:n toiminnasta tietävät tahot.

"Hullut projektit" vain pieni osa Googlen toiminnasta

The New York Times pohtii, että osa Google X:n kehityshankkeista saattaa osoittautua mittaviksi virheiksi ja osa taas kehittyä suuren luokan liiketoiminnaksi. Jo pelkkä ajatuskin tällaisista riskikokeiluista saa osakkeenomistajat ja asiantuntijat varuilleen.

Yksi Googlen perustajista on Larry Page. Hän on rauhoitellut asiantuntijoita toteamalla, että "hullut projektit" edustavat vain pientä osaa Googlen liiketoiminnasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.