Google Pay toimii Suomessa nyt myös Danske Bankin korteilla

Myös Danske Bankin kortit kelpaavat tästä päivästä alkaen Google Pay -palveluun. Google Pay lanseerattiin Suomessa lokakuun lopussa.

”Google Pay on hyvä lisä jo olemassa oleviin älymaksamisen vaihtoehtoihimme, joita ovat Garmin Pay sekä Fitbit Pay. Uudet maksamisen vaihtoehdot antavat elämään vapautta. Jokainen voi valita itsellensä sopivimman maksamisen ratkaisun, missä ikinä liikkuukin”, kehitysjohtaja Rami Tättilä toteaa.

Tuettuja Google Payssa ovat Danske Bankiilta Mastercard Debit- tai Credit -kortit, mukaan lukien yrityskortit.

Google Pay mahdollistaa luotto- ja pankkikorttien hallinnoinnin Google-tilin kautta. Google Paylla voi maksaa verkossa sekä kaupoissa, jotka tukevat lähimaksamista. Maksaminen on mahdollista myös sitä tukevilla Wear OS -älykelloilla. Google Payn avulla voi tehdä maksuja myös Googlen omissa palveluissa.

Maksutavan käyttöönottamiseksi käyttäjien tulee ladata Google Pay -sovellus, joka on saatavilla Google Play -kaupasta, ja lisätä tilille minkä tahansa palvelua tukevan pankin luotto- tai pankkikorttitiedot. Suomessa tuettuja ovat jo aiemmin olleet myös Nordean henkilö- ja yritysasiakkaiden Visa- ja Mastercard-kortit. Lisäksi mukana ovat myös digipankki Revolut sekä työsuhde-etujen maksuvälineitä tarjoava Edenred.

Kortin lisäämisen jälkeen käyttäjän tarvitsee vain aktivoida puhelimen näyttö ja tuoda se lähelle lähimaksuominaisuudella varustettua NFC-maksupäätettä. Turvallisuussyistä yli 25 euron ostokset vaativat puhelimen lukituksen avaamista. Älypuhelimelta Google Pay vaatii vähintään Android 5.0 -käyttöjärjestelmäversion ja lähimaksamiseen tietenkin NFC-tuen.

Käyttäjän näkökulmasta Google Pay vastaa pitkälti esimerkiksi Apple Payta. Kun käyttäjät maksavat kaupassa, rahansiirto tapahtuu tokeniksi kutsutun virtuaalisen korttinumeron kautta. Token on jokaisella laitteella oma. Token-numero assosioituu dynaamisen turvakoodin kanssa, joka muuttuu jokaisen rahansiirron jälkeen. Jos puhelin katoaa tai se varastetaan, käyttäjät voivat yksinkertaisesti käyttää ”Find my device” -toimintoa, jonka avulla voi sijainnista riippumatta lukita laitteen, asettaa sille uuden salasanan tai jopa tyhjentää sen kokonaan kaikesta henkilökohtaisesti tiedosta. Korttia itseään ei tarvitse kuolettaa, sillä tiedot eivät ole tallentuneet puhelimelle.

Lue myös:

    Uusimmat