Avuksi ei tarvita älypuhelinta – Google virittelee itsenäisesti toimivia VR-laseja

Vasta hiljattain huhuttiin, että Google olisi kehittämässä kilpailijaa Samsungin Gear VR -laseille, mutta nyt Wall Street Journal raportoi, että työn alla ovat myös itsenäisesti toimivat virtuaalitodellisuuslasit.

Kun aiemmin huhutut Googlen virtuaalitodellisuuslasit vaatisivat toimiakseen älypuhelimen, on toisen projektin tarkoitus kehittää täysin itsenäisesti toimivat lasit, jotka eivät tarvitsisi toimiakseen sen enempää älypuhelinta kuin erillistä tietokonettakaan. Tähän mennessä myynnissä ei ole vielä tällaisia virtuaalitodellisuuslaseja.

Itsenäisesti toimivat virtuaalitodellisuuslasit sisältäisivät näytön, tehokkaat suorittimet ja ulospäin suunnatutkamerat. Googlen yhteistyökumppanina projektissa kerrotaan olevan startup-yritys Movidiuksen, jonka kanssa Google on kehittänyt myös koneälyratkaisuja. Työn alla olevat lasit on suunniteltu Gear VR- ja Cardboard-tyyppisten yksinkertaisten ratkaisujen sekä Oculus Riftin kaltaisen huippulaitteiston välimaastoon, eli laadukkaaksi mutta silti kohtuuhintaiseksi.

WSJ:n raportin mukaan Googlen Gear VR -kilpailija saatettaisiin esitellä jo kesällä Google I/O -tapahtumassa. Itsenäisesti toimivien lasien aikataulu on kuitenkin vielä täysin avoinna, ja on mahdollista että projekti vielä hylätään täysin.

Lue myös:

    Uusimmat