Google julkisti Nest Hub Maxin – sisältää kameran ja yhdistää kodin älylaitteet

Google on julkistanut uuden Nest Hub Maxin, jonka tarkoitus on toimia kodin eri älylaitteita yhdistävänä hallintapaneelina. Nest Hub Maxin kautta on mahdollista hallita esimerkiksi valoja, musiikkia, lämpötilaa, liiketunnistimia, valvontakameroita ja muita kotoa löytyviä älylaitteita. Lisäksi Nest Hub Max tarjoaa käyttäjälle normaalit Google-ilmoitukset ja mahdollisuuden katsoa esimerkiksi YouTube TV:tä.

Verrattuna ensimmäisen sukupolven Nest Hubiin, on Nest Hub Max selvästi isompi sisältäen kymmenen tuuman näytön ja etukameran. Yksityisyydestä huolestuneille Google on lisännyt kameran viereen merkkivalon, joka näyttää milloin kamera on päällä. Lisäksi laitteen takaa löytyy erillinen kytkin, jolla kameran ja mikrofonin voi kytkeä fyysisesti pois päältä.

Kameran lisäämisen myötä Google esitteli myös uusia ohjelmistotoimintoja, kuten kasvojentunnistuksen, jonka avulla Nest Hub Max tunnistaa käyttäjän ja näyttää henkilökohtaisia tietoja ja ilmoituksia. Googlen mukaan kasvojentunnistusta varten tarvittava data tallennetaan laitteen sisäiseen muistiin, eikä tieto siirry Googlen palvelimille.

Henkilökohtaisen tunnistautumisen lisäksi etukameraa voi käyttää muun muassa elekomentoihin, turvakamerana ja videopuheluihin. Viimeksi mainitussa Google Duo tukee älykästä liikkeentunnistusta, jossa puhuja yritetään pitää kuvan keskiössä, vaikka henkilö liikkuisi esimerkiksi eri puolille huonetta.

Kauppoihin Nest Hub Maxia voi odottaa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa kesän aikana 229 Yhdysvaltain dollarin hintaan. Lisäksi vanhempi Nest Hub tulee saatavilla uusille markkinoille, joihin kuuluvat Pohjoismaista Ruotsi, Tanska ja Norja. Suomeen kumpaakaan laitetta ei tällä hetkellä ole tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja