Mainos

Golla ja Jolla tappelevat oikeudessa tavaramerkistä - "nimi hyvin samankaltainen"

Elektroniikkalaitteiden suojalaukkuja valmistava Golla on haastanut matkapuhelinyritys Jollan oikeuteen tavaramerkkien samankaltaisuuden vuoksi. Asia on vireillä Helsingin käräjäoikeudessa, jossa Golla vaatii Jollan tavaramerkkirekisteröinnin kumoamista.

– Emme voi jäädä seuraamaan vierestä, vaan meidän on puolustettava Gollan oikeuksia. Olemme rakentaneet tuotemerkkiämme 12 vuotta ja käyttäneet kaksi miljoonaa euroa erilaisiin rekisteröinteihin. Sitten ilmestyy yritys, jonka nimi on hyvin samankaltainen, sanoo Gollan toimitusjohtaja Petri Kähkönen.

Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio on täysin eri linjoilla. Hänen mukaansa yritys on menetellyt nimiasiassa lain kirjaimen mukaan ja Jollan tavaramerkki on asianmukaisesti hyväksytty Suomessa.

– Hyväksynnän yhteydessä viranomainen on käsitellyt Gollan ja Jollan tuotemerkit ja todennut, että ne eivät ole liian lähellä toisiaan. Meidänkään käsittääksemme ei ole vaaraa, että asiakkaat sekoittavat Jollan puhelimen Gollan laukkuihin, Saarnio kertoo MTV3 Uutisille.

Golla Oy on suomalainen mm. kännyköiden, kameroiden ja kannettavien tietokoneiden suojalaukkuja valmistava yritys, joka rekisteröinyt tavaramerkkinsä vuonna 2009. Jolla Oy on Nokian entisten työntekijöiden perustama älypuhelinyhtiö, joka rekisteröi nimensä viime vuonna.

– Tuotevalikoimaamme on kuulunut laukkujen lisäksi kuulokkeita ja bluetooth handsfree -laitteita. Maailma muuttuu, emmekä sulje pois mahdollisuutta valmistaa vielä joskus matkapuhelimiakin, toteaa Petri Kähkönen Gollasta.

Jollan on vastattava Gollan haasteeseen 11. helmikuuta mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.