Toivoisin gluteenittomien piparien reseptiä
t. Maarit
200 g voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl juoksevaa hunajaa
1,5 dl murskattuja pellavansiemeiniä
0,5 dl perunajauhoja
2 munaa
1 dl jauhettuja seesaminsiemeniä
4,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl pomeranssinkuorta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
2 tl soodaa
Pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta
1. Sekoita fariinisokeri, hunaja, pellavasiemenet ja perunajauhot kuumaan rasvaan. Anna jäähtyä vähän.
2. Sekoita joukkoon vatkatut munat, seesamsiemenet ja jauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja sooda.
3. Anna taikinan levähtää seuraavaan päivään viileässä.
4. Kauli taikina muutamassa erässä 0,5 sentin levyksi ja ota muoteilla pipareita.
5. Ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.