Gladiaattoritähden kanssa paloittelumurhaan syyllistynyt mies vapautetaan tänään – kannibalismistakin syytetty mies opiskellut catering-alaa

1:44
Kummallekin vaadittiin elinkautista vankeusrangaistusta. Ensimmäisen henkirikoksen uhrin jäänteistä etsittiin kaatopaikalla., jonne ne päätyivät jätteiden mukana.

Tampereella mustasukkaisuuksissaan miehen kuoliaaksi puukottanut mies kävelee tänään vapauteen.

Helsingin hovioikeus päätti viime kesänä, että Janne Petteri Hyvönen vapautetaan ehdonalaiseen vankeuteen 1. maaliskuuta. Mies on istunut elinkautista vankeusrangaistusta tällöin 15 vuotta ja 9 kuukautta.

Mies oli surmannut entuudestaan tuntemansa 29-vuotiaan miehen Gladiaattorit-ohjelmasta tunnetuksi tulleen Virpi Buttin asunnossa vuonna 2002, ilmeisesti mustasukkaisuuden vuoksi. Teon jälkeen hän ja Butt paloittelivat ruumiin.

Poliisi pääsi kaksikon jäljille vasta vuotta myöhemmin, kun Butt syyllistyi henkirikokseen ja Hyvönen vuorostaan auttoi ruumiin hävittämisessä. Tapaukset osattiin yhdistää ja kumpikin sai elinkautisen vankeusrangaistuksen murhasta.

0:24

Rikoksiin kerrottiin liittyneen jopa kannibalismia.

Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista. Miehen vankeusaika oli sujunut hovioikeuden mukaan hyvin, ja hän on osallistunut työ- ja ohjelmatoimintaan sekä opiskellut esimerkiksi catering-alaa ja maataloutta. Hänen on myös arvioitu sitoutuvan päihteettömyyteen ja sen valvontaan.

Butt määrättiin jo aiemmin vapautettavaksi, ja hän vapautui tiettävästi viime vuoden lopussa. Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut Buttin vapauttamista. Arvion mukaan hänen riskinsä syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen on korkea.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja