Gladiaattorit-Mohikaani menetti omaisuutensa, nousi vaikeuksista ja voi nyt paremmin kuin koskaan: ”Liikunta pelasti minut”

Gladiaattorit-tähti:"Odotan näkeväni todella kovia gladiaattoreita ja kovia matseja" 1:56
Mika "Mohikaani" Ounasvaara toimii Gladiaattorit-asiantuntijana

Mika "Mohikaani" Ounaskari joutui Gladiaattorit-ohjelman päätyttyä syvään taloudelliseen ahdinkoon, josta hän sai onnistuneesti kaivettua itsensä ylös. 

1990-luvulla supersuosion saanut Gladiaattorit tekee paluun MTV3-kanavalle entistä näyttävämpänä ja vauhdikkaampana, kun urheilulliset kilpailijat ottavat mittaa itsestään entistä kovapintaisempia gladiaattoreita vastaan. Ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella suurta kansansuosiota nautti erityisesti legendaarinen kilpailija Mika "Mohikaani" Ounaskari, joka nähdään tänä keväänä Gladiaattorit-asiantuntijana. 

Oman Gladiaattorit-uransa jälkeen Ounaskari toimi kuntosaliyrittäjänä vuoteen 2008 saakka. Ounaskari tuli erittäin hyvin toimeen: hän osti itselleen hulppean talon, johon teetti täysremontin, matkusteli maailmalla, omisti hienoja autoja sekä pikaveneen. 

Vuonna 2007 Ounaskari päätti myydä kuntosalibisneksensä sekä myöhemmin asuntonsa, ja sijoitti tuttujensa houkuttelemana suurimman osan kuntosalin myynnistä saaduista rahoista pikavippiyritykseen. Tämä tarkoitti lähestulkoon Ounaskarin koko omaisuutta. 

Pian kuitenkin tuli selväksi, ettei kaikki mennytkään suunnitelmien mukaan. 

– Jonkin ajan kuluttua huomasimme, että sijoittamiani varoja oli siirretty sijoittamani pikavippifirman tililtä joka kuukausi useita satoja tuhansia euroja toiselle pikavippifirmalle kuukauden alussa, ja palautettu ennen kuun vaihdetta. 

Omaisuus katosi

Ounaskarin sijoittamat varat päätyivät pyörittämään miehen tuttavien muiden firmojen toimintaa. Muutaman vuoden kuluessa lähes kaikki rahat olivat kadonneet ja firma, johon Ounaskari oli alunperin sijoittanut, imetty kuiviin. Myöhemmin Ounaskari kuuli, että sama kohtalo oli toistunut parillekymmenelle muulle mukaan lähteneelle sijoittajalle. 

Tämän lisäksi Yhdysvaltojen talouskuplasta johtunut pörssiromahdus alkoi vaikuttaa myös Suomen asuntomarkkinoilla, joten Ounaskari joutui myymään hinnakkaan asuntonsa suurella tappiolla. Tilanne ei näyttänyt valoisalta. 

– Menetin kaiken omaisuuteni ja jäin vielä velkaa. Muutin vuokralle kaksioon ja pääsin töihin Veholle myymään autoja. 

– Muutos oli valtava. Lähimmät ystäväni sanoivat minulle, että on erikoista, ettei tuo vaikuttanut minuun kovin näkyvästi. 

Pikkuhiljaa Ounaskari sai kuitenkin nostettua itsensä takaisin jaloilleen. Suurena henkireikänä ja voimavarana hänen elämässään on toiminut erityisesti urheilu. 

– Ainut osa-alue, jossa koin voivani edelleen heti onnistua ja jota pystyin kehittämään, oli minun oma kroppani ja terveys. Keskityin siis treenaamiseen ja erityisesti ruokavaliooni, otin päivä kerrallaan. 

Hakiessaan uutta suuntaansa Ounaskari teki muun muassa automyyjän, asuntovälittäjän sekä torninosturinkuljettajan töitä. Muutamia vuosia sitten hän aloitti uuden yritystoiminnan peliautomaateilla, ja tällä hetkellä Ounaskari tekee yritysmyyntiä sekä asiakkuuksien hankintaa eri firmoille. 

Ounaskari kertoo oppineensa virheistään ja haluavansa toimia esimerkkinä muille rahavaikeuksissa kamppaileville. 

– Vaikeissa tilanteissa harrastus tai mikä tahansa asia, josta nautit työn ja rahan haalimisen lisäksi, voi olla se kanava, jonka kautta voit kuitenkin kokea onnistumista. Sillä sitä me kaikki tarvitsemme. Liikunta pelasti minut. 

Gladiaattorit huhtikuussa MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat