Mainos

Georgian konflikti kiristää USA:n ja Venäjän välejä

Venäjän ja Yhdysvaltojen välit vaikuttavat kiristyvän Georgian konfliktin vuoksi. Yhdysvaltojen puolustusministeri Robert Gatesin mukaan Venäjän toimilla on kauaskantoisia seurauksia maiden suhteeseen sekä Naton ja Venäjän suhteeseen.

Venäjän Nato-lähettiläs puolestaan on ilmoittanut, että maan suhtautuminen sotilasliittoon muuttuu Kaukasuksen konfliktin myötä.

Konfliktialueella tilanne jatkuu edelleen sekavana. Venäjä lupasi vetäytyä päivän aikana Gorin kaupungista, mutta niin ei kuitenkaan ilmeisesti tapahtunut.

Alkuillasta Ranskan Georgian-suurlähettiläs Anne Marie Isler Beghin kertoi Venäjän vannoneen lähtevänsä Gorista huomenna.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj ilmoitti tänään lähettävänsä Etelä-Ossetiaan lisää tulitaukotarkkailijoita. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on toivottanut lisätarkkailijat tervetulleiksi.

EU-komissio on puolestaan ilmaissut huolensa avustustyöntekijöiden heikoista mahdollisuuksista päästä Georgian konfliktialueille. Komission mukaan Georgian ja Venäjän tulitauko ei ole parantanut tilannetta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.