Georgian "dalmatialaisiho" teki lapsuudesta vaikeaa – nyt nainen kertoo hyväksyvänsä sairautensa: "Se näyttää kauniilta"

Georgialla on dalmatialaisiho – Psoriasiksesta kärsivä nainen kertoo elämästään sairauden kanssa 6:08
Miltä psoriasis ja Georgian "dalmatialaisiho" näyttää? Katso videolta!

Englantilaisnaisen paha psoriasis saa ihon näyttämään "dalmatialaiselta". Hän kertoo, ettei sairauden kanssa kasvaminen ole ollut helppoa, mutta nyt pystyy jo hyväksymään itsensä ja ihonsa.

Itä-Englannissa asuva Georgia Crowther, 25, kärsii pahasta psoriasista, joka aiheuttaa kivuliasta, tulehtunutta ja hilseilevää ihottumaa.

Kun ihottuma lähtee parantumaan ja arpeutuu, Georgian iho muistuttaa dalmatialaisen laikkuja. Nuori nainen onkin alkanut kutsumaan ihoaan "dalmatialaisihoksi".

Jo 6-vuotiaasta asti Georgia on sairastanut psoriasista. Psoriasis on krooninen sairaus, joka aiheuttaa kutiavaa, hilseilevää ja punaista ihottumaa ympäri kehoa. Noin kahdella prosentilla ihmisistä on psoriasis.

Kun pahin tulehdus on päällä, Georgia saattaa joutua käymään suihkussa ja kylvyssä 3–4 kertaa päivässä. Psoriasista hän hoitaa myös rasvaamalla ja ruokavaliolla. Georgia on nykyisin vegaani ja syö paljon vihanneksia ja hedelmiä.

Kokonaisvaltainen sairaus

Georgia korostaa, ettei psoriasis ole kuitenkaan vain fyysinen sairaus. Se vaikuttaa myös mielenterveyteen. Hänen mukaansa kasvaminen sairauden kanssa on ollut haastavaa.

– Se on aina vaikuttanut häneen, koska se on niin näkyvää. Muut ihmiset ovat arvostelleet häntä sen takia ja olleet todella epäystävällisiä. Me sanoimme aina hänelle, että hän on kaunis siitä huolimatta, mitä hänen ihollaan on, sanoo Georgian äiti Katie.

Nykyisin Georgia kertoo hyväksyvänsä sairautensa. Hän jakaa Instagramiin kuvia ihostaan tarjotakseen tukea myös muille sairaudesta kärsiville.

– Psoriasis on kyllä kutiavaa ja kipeää, mutta varsinainen väritys, jonka se jättää, on minusta kiva. Minusta se näyttää kauniilta. Se tekee minusta erilaisen, Georgia kertoo.

Jos Georgia saisi päättää, ottaisiko hän psoriasiksen nyt pois? Miksi? Millaista elämä on psoriasiksen kanssa? Katso vastaukset yllä olevalta videolta!

Lähde: Barcroft TV 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja