Mainos

Georgialaisaktivisti varoittaa Venäjän sotapropagandasta

Suomi-Georgia -seuran varapuheenjohtaja, arkkitehti Reno Siradze varoittaa uskomasta Venäjän sotapropagandaa.

-Venäjä on hyökkääjä, miehittäjä, Siradze muistuttaa. Venäjän sotakaluston vyöryminen rajan yli Georgiaan on hänen mielestään vaarallinen ennakkotapaus koko maailman mittakaavassa.

-Pääasia on se, ettei uskota Venäjän valheita: tällä hetkellä he yrittävät nostaa todella massiivista valeaaltoa. Moskova yrittää syyllistää lännen Georgian tukemisesta. -- Heidän väitteensä on torjuttava, sanoo Siradze, 58.

Vuodesta 1979 Suomessa asunut Siradze uskoo tavallisten suomalaisten ymmärtävän miltä tuntuu, kun suuri naapuri käy pienen naapurin kimppuun. Viestimien tarkkanäköisyydestä hän ei ole niinkään varma.

-Suurin valta on tiedotusvälineillä. Jos ne menevät Venäjän disinformaation lankaan; helposti ne sitten voisivat syyttää tätä pientä (Georgian) kansaa kansanmurhasta, hän sanoo. Hänestä Venäjän kielenkäyttö on kuin suoraan Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n uumenista.

Siradzella on suurin huoli iäkkäästä äidistään, joka asuu kivenheiton päässä Tbilisin hallituspalatsista.

- Kukaan ei ole turvassa, kaupunkien siviilikohteita on pommitettu. Tänä päivänä ei tällaisia kivikauden metodeja muka saa käyttää ja koko maailman edessä tehdään niin. Se on kaksinkertaisesti surullista, Siradze sanoo.

Ratkaisu Etelä-Ossetian selkkaukseen - sitten kun aseet ovat vaienneet - olisi kansainvälinen rauhanturvajoukko ilman Venäjän edustusta.

- Venäjä ei ole puolueeton.

Siradze muistuttaa, että Etelä-Ossetia ei ole vain osseettien maata - vaan osseetteja ja georgialaisia asuu limittäin ja lomittain kylissään ja kansallisuuksien keskinäiset avioliitot ovat tavallisia.

- Alue on kuin voileipä. Ihmisten väliset siteet ovat niin tiiviitä.

Suomi-Georgia-seura osoittaa mieltään sotaa vastaan

Suomi-Georgia-seura järjestää tänään hiljaisen mielenosoituksen Venäjän suurlähetystön edessä Helsingissä.

Mielenosoituksessa vaaditaan Venäjää lopettamaan sotatoimet Georgiassa ja vetämään joukkonsa heti pois Georgian maaperältä. Mielenosoitus alkaa kello 18.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.