George Clooney, 59, avoimena perhe-elämästään – näin näyttelijä yllätti aikoinaan kosimalla Amal-rakastaan: "Olin polvillani noin 20 minuutin ajan"

2:04
George Clooney vieraili Helsingissä Nordic Business Forumin puhujana syksyllä 2019.

George Clooney muistelee kuinka kosi rakastaan Amal Clooneyta varoittamatta ja yllättäen.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä George Clooney, 59, avasi hiljattain antamassaan haastattelussa perhe-elämäänsä vaimonsa, ihmisoikeusasianajaja Amal Clooneyn kanssa. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2014 ja heillä on vuonna 2017 syntyneet kaksoset Alexander ja Ella.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö se, että Amal on elämässäni, olisi muuttanut kaikkea kohdallani. Se oli ensimmäinen kerta, kun kaikki mitä hän teki ja kaikki hänessä oli äärettömästi tärkeämpää, kuin mikään minussa, Clooney kertoi haastattelussaan. 

Clooneyn mukaan se, että pariskunta meni naimisiin ja perusti perheen, ei ollut mitenkään ennalta suunniteltu tapahtumasarja. Näyttelijä kertoo, ettei pariskunta ollut edes puhunut avioliitosta seurustelunsa aikana, joten kosinta tuli Amalille täytenä yllätyksenä. 

– Kysyin häneltä aivan yllättäen. Häneltä meni pitkään vastata kyllä. Olin polvillani noin 20 minuutin ajan. Lopulta sanoin, että "kuule, heitän kohta lonkkani pois". Kun kerroimme tämän tarinan hänen vanhemmilleen, he kysyivät, että "onko hänen lonkassaan jotain vikaa?". 

Myös se, että Amal Clooney odotti raskaana ollessaan kaksosia, oli suuri yllätys parille. George ja Amal Clooney  eivät olleet juurikaan suunnitelleet lasten hankkimistakaan, kunnes he eräänä päivänä päättivät yrittää. 

Kun Amal Clooney tuli raskaaksi ja pariskunta suuntasi lääkäriin ultraäänikuvausta varten, iski tieto kaksosista vasten heidän kasvojaan. 

– Tiedätkö, olin valmistautunut yhteen. Koska, jälleen kerran, olen vanha. Ja yhtäkkiä, niitä onkin kaksi? 

– Seisoin ja tuijotin sitä paperia noin kymmenen minuuttia, miettien "kaksi" hiljaa itsekseni. Mutta olen niin onnellinen, että heillä on toisensa. 

Clooneyn perhe ei ole selvinnyt korona-ajastakaan ilman haasteita. Kuluvan vuoden näyttelijä perheineen on viettänyt pitkälti kotosalla keskenään. 

– On mennyt hetki siitä, että olen viimeksi pessyt 15 koneellista pyykkiä päivässä ja mopannut lattioita ja pyyhkinyt näitä sotkemiani ovia, Clooney kertoi viitaten autotalliinsa. 

– Sanon aina, että tunsin olevani kuin äitini vuonna 1964, koska hänellä oli kaksi lasta eikä ketään auttamassa. Ja nyt en tiedä, kuinka hän teki sen. Koen enemmän sympatiaa häntä kohtaan kuin koskaan. 

Clooney nousi aikoinaan valtavaan julkisuuteen huippusuositun Teho-osasto-televisiosarjan myötä. Näyttelijä on ansioitunut esimerkiksi elokuvissa Up in the Air sekä The Descendants. Clooney on ollut urallaan useaan otteeseen Oscar-ehdokkaana ja vuonna 2006 hän voitti parhaan miessivuosan Oscarin elokuvasta Syriana.

Lähde: CBS

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja