Mainos

Gaza on yhä raunioina vuosi sodan jälkeen

Vuosi Israelin verisen hyökkäyksen jälkeen on palestiinalaisten asuttama Gazan alue yhä raunioina. Kymmenettuhannet kotinsa menettäneet asuvat avustusjärjestöjen teltoissa tai sukulaisten luona.

- Israelin Gazalle asettama saarto on estänyt jälleenrakentamisen. Ainoat asiat, mitä Gazassa rakennetaan, ovat epätoivo ja toivottomuus, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin edustaja Fred Abrahams sanoo.

Avustusrahojen ohjaaminen Hamasin hallitsemaan Gazaan on vaikeaa, ja saarto estää rakennustarvikkeiden tuonnin. Taloja onkin jykevimpien tarvikkeiden puutteessa alettu rakentaa savesta.

Sotarikokset yhä selvittämättä

Ihmisoikeusjärjestöjen ja YK:n tutkimusten mukaan Israelin lisäksi myös Hamas syyllistyi sotarikoksiin. YK:n mukaan sodassa kuoli 1 400 palestiinalaista ja 13 Israelin sotilasta.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon pahoittelee sitä, etteivät osapuolet ole tehneet elettäkään sodan syiden tai seurausten selvittämiseksi.

- Toivottomuuden tunne on vallannut Gazan 1,5 miljoonaa palestiinalaista, joista puolet on alle 18-vuotiaita. Heidän kohtalonsa ja israelilaisten hyvinvointi ovat tiiviisti toisiinsa yhteydessä, Ban sanoo.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.