Futisterveiset Saksasta: Suomi ei ole jalkapallomaa!

Suomalaiset jalkapallofanit saavat tänään jännittää tosissaan, nähdäänkö helsinkiläisseura HJK parin viikon päässä pelattavissa Eurooppa-liigan lohkovaiheen peleissä. Saavutus olisi historiallinen, sillä suomalainen jalkapalloseura ei koskaan ole yltänyt rahakkaisiin lohkopeleihin saakka.

HJK kohtaa Schalken Gelsenkirchenin Veltins-Areenalla kello 21.20. Gelsenkirchenissä tunnelma on MTV3:n urheilutoimituksen Sebastian Waheebin mukaan jo virittynyt illan ottelua varten.

–Alkaa jo hyvin näkyä pelipaitoja kaduilla, sekä HJK:n että Schalken. Yhdelläkin terassilla oli syömässä sellainen kuusihenkinen HJK:n porukka, olivat tulleet eilen Duisburghiin erittäin luottavaisina illan matsia kohtaan, Waheeb kuvailee.

Waheeb tapasi myös kovaksi keitetyn kymmeniin kannatushuiveihin kietoutuneen Schalke-fanin.

"Hottena" kaduilla tunnettu Horst Goldhammer lähetti terveisensä HJK-faneille: "Suomi ei ole jalkapallomaa, Suomi on jääkiekkomaa! Tänään näette, miten pelataan jalkapalloa! Lopputulos on 6-0 ja HJK saa sanoa hyvästit Eurooppa-liigan haaveille."

Illan pelistä tulee Waheebin mukaan hikinen - niin pelaajille kuin katsojillekin. Waheeb kävi tutustumassa 190 miljoonaa euroa maksaneeseen Veltins-Areenaan eilen HJK:n harjoituksissa. Tunnelma oli jo tuolloin hikinen.

–Areenan kattoa voi pitää kiinni tai auki. Eilen se oli kiinni ja siellä oli ihan mielettömän kuuma ja kostea ilma. 54 000 ihmistä ne ottaa tuonne Eurooppa-liigan matseihin, mihin melko varmasti tänäänkin päästään, eli aikamoinen pätsi tulee olemaan, Waheeb ennustaa.

Katso Sebastian Waheebin juttu Gelsenkirchenistä (Seitsemän uutiset 25.8.2011)

Lue myös:

    Uusimmat