Mainos

FT: Baldauf Euroopan vaikutusvaltaisin nainen

Financial Times listasi Nokia Networksin toimitusjohtajan Euroopan vaikutusvaltaisimmaksi bisnesnaiseksi.

Nokia Networksin toimitusjohtaja Sari Baldauf on sijoitettu ykköstilalle talouslehti Financial Timesin listalla, johon on valittu 25 vaikutusvaltaisinta naista eurooppalaisissa yrityksissä. Lehden viisihenkinen valitsijaraati painotti etenkin naisen asemaa yrityksessä, hänen johtamansa yrityksen tai liiketoiminnan laajuutta sekä itse yrityksen kokoa.

FT:n perjantain numerossa Baldauf pohtii sitä, minkä vuoksi naisten lukumäärä harvenee sitä mukaa mitä korkeammalle yrityksen organisaatiossa edetään. Baudaufin mukaan tulevaisuudessa naisten osuus yritysten korkeimmassa johdossa kasvaa.

Hän kysyy kuitenkin, ovatko naiset aina tilaisuuden tullen innokkaita siirtymään alemmalta johtotasolta ylemmäs. Baldauf arvioi, että naiset miettivät miehiä tarkemmin työn ja yksityiselämän tasapainottamista. Hänen mielestään myös yhteiskunnan asettamat ulkoiset paineet ovat kovempia miehiä kuin naisia kohtaan.

FT:n rankinglistalla viidenneksi sijoitettiin TeliaSonera Swedenin toimitusjohtaja Marie Ehrling ja sijalle 22 ruotsalaisen Kinnevik-hallintoyhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Christina Stenbeck.

Parhaiten naiset näyttävät saaneen vaikutusvaltaa hotelli-, kauneus-, muoti-, kustannus- tai rahoitusaloilla. Myös perhetausta auttaa johtoasemiin pääsyssä, sillä oman suvun omistamassa yhtiössä johtopaikka avautuu helpommin kuin vieraan palveluksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.