Friteeratut munat ja basilika-aioli

  • 5 munaa
  • pankojauhoja*
  • rypsiöljyä friteeraukseen
  • 2 keltuaista
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 3 valkosipulikynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • 3-4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • tuoretta basilikaa
  • roomansalaattia

Tee aioli sekoittamalla keltuaiset, sinappi ja hienonnetut valkosipulikynnet yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen oliiviöljy nauhana, koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja silputtu basilika.

Lämmitä friteerausöljy kattilassa. Keitä 4 munaa neljä minuutin ajan vedessä. Poista kuoret erittäin varovasti. Riko jäljellä oleva muna syvälle lautaselle ja sekoita kevyesti. Kaada toiselle syvälle lautaselle pankojauhoja. Leivitä kuoritut munat pyörittämällä ne ensin munaan ja sitten pankojauhoon. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile salaatinlehtien ja aiolin kanssa.

*Pankojauhot ovat japanilaisia korppujauhoja, joita saa mm.itämaisia ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä. Pankojauhot voi korvata hyvin tavallisilla korppujauhoilla.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat