Mainos

Fortumia tölvinyt venäläisekonomisti Ilta-Sanomille: "Suomen politiikka on Venäjää aggressiivisempaa"

Venäläisekonomisti Mihail Deljagin hyökkäsi reilu viikko sitten Fortumin kimppuun Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä, Rossijskaja Gazetassa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Nyt hän kommentoi syytöksiään Ilta-Sanomille.

Deljaginia pidetään presidentti Vladimir Putinin talousneuvonantajana. Deljagin kirjoitti viikko sitten, että suomalaisesta valtionyhtiöstä on tullut uhka Venäjän energia- ja myös muulle turvallisuudelle. Lehdessä hän väitti myös, että Fortumin hallituksen johdossa olisi Suomen puolustusministeri ja yhtiön hallitukseen kuuluisi Suomen poliittisen poliisin edustaja. Fortum kertoo ryhtyneensä oikeustoimiin virheellisten väitösten oikaisemiseksi.

Deljagin myöntää IS:lle tehneensä virheen Fortumin hallituksen kokoonpanoa kuvaillessaan, mutta muuten hän seisoo yhä sanojensa takana.

– Fortum ei ole kahteen vuoteen reagoinut aiempiin tietoihin, joten siitä voi tehdä johtopäätöksen, että tietoni ovat olleet oikeat, Deljagin sanoo IS:lle.

– Fortum on valtiollinen yritys, ja piste. Venäjä ei käy ketään vastaan taistelua talouspakotteilla, mutta Suomi käy. Suomen politiikka on siten pahempaa kuin Venäjän, se on aggressiivisempaa, Deljagin ilmoitti.

Deljagin viittaa IS:n haastattelussa kahden vuoden takaiseen artikkeliinsa, jossa Fortumin väitetään vaatineen lämmönjakelusta räikeää ylihintaa Venäjän Tjumenissa. Pari päivää sitten Deljagin kirjoitti pietarilaisella Fontanka-sivustolla epäilevänsä, että "Fortum saattaa jättää Uralin alueet tahallaan ilman sähköä ja lämpöä, jos läntiset poliitikot näin käskevät".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.