Mainos

Fortum ei laskuta sähkönsiirron perusmaksua ensi kuulta

Kun perusmaksut jätetään laskuttamatta joulukuulta, yhtiö arvioi Fortum Sähkönsiirron tuoton pysyvän sallituissa rajoissa nyt päättymässä olevalla valvontajaksolla.

Fortum Sähkönsiirto ei veloita asiakkailtaan sähkönsiirron perusmaksua joulukuun ajalta. Syynä ovat säädökset, jotka asettavat ylärajan jakeluyhtiön kohtuulliselle tuotolle.

Energiamarkkinavirasto valvoo siirtohinnoittelua säätämällä sähköverkkoyhtiöille niin sanotun kohtuullisen tuoton rajan. Hinnoittelua valvotaan tällä hetkellä kolmen vuoden jaksoissa, ja parhaillaan menossa oleva jakso päättyy tämän vuoden lopussa.

Fortumin arvion mukaan Fortum Sähkönsiirron tuotto tulee viime vuodelta ylittämään Energiamarkkinaviraston määrittelemän tason 10 miljoonalla eurolla.

Säädösten mukaan mahdollinen sallitun tuoton ylitys on otettava huomioon viimeistään seuraavan valvontakauden siirtohinnoissa. Kun perusmaksut jätetään laskuttamatta joulukuulta, yhtiö arvioi Fortum Sähkönsiirron tuoton pysyvän sallituissa rajoissa nyt päättymässä olevalla valvontajaksolla.

- Fortum haluaa reagoida ylitykseen jo ennakkoon jättämällä joulukuun siirron perusmaksut veloittamatta. Vuodesta 2005 voimassa ollut sähkönsiirron valvontamalli osoittaa näin toimivuutensa myös asiakkaiden kannalta, sanoo asiakkuusjohtaja Juha-Pekka Lappalainen yhtiön tiedotteessa.

Fortum Sähkönsiirrolla on verkkoalueita Länsi- ja Keski-Uusimaalla, Lounais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla sekä Koillismaalla.

Ylituotto ei koske Fortum Espoo Distributionia. Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten ja Joensuun verkkoalueet kuuluvat Fortum Espoo Distributionille, joten näitä asiakkaita laskuttamatta jättäminen ei koske.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.