Mainos

F1-tallien bensakeinottelulle koittamassa loppu

0:40

Kansainvälinen Autoliitto FIA tekee F1-talleille selväksi, ettei sääntöjen kiertämistä bensavirtausten osalta enää sallita. Sääntöjen porsaanreikä on mahdollistanut talleille sallitun bensavirtausrajan ylittämisen.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

FIA:n säännöissä ilmoitetaan, että kilpailuissa polttoainetta saa olla tankissa 105 litraa ja korkein sallittu bensavirtaus on 100 kiloa tunnissa. Autoihin on asennettu FIA:n määrittämä bensankulutusta tutkiva virtausmittari.

Tallien epäillään käyttäneen kuitenkin laajennettuja bensaletkuja, joiden avulla bensaa on ollut mahdollista varastoida tankkiin enemmän.

Polttoaineenkiertoa virtausmittarin ja moottorin välillä ei valvota. Näin ollen sääntöjä on voinut kiertää laajennetuilla letkuilla, joilla on ollut mahdollisuuksia kerätä moottoriin ylimääräistä polttoainetta, kun bensanvirtaus on ollut maksimitasolla.

Laajennettujen letkujen avulla saavutettu bensanvirtaushyöty on tiettävästi ollut vähäistä, mutta FIA haluaa estää keinottelun. Jatkossa polttoainejärjestelmän vaatimusten noudattaminen pyritään varmistamaan sillä, ettei bensapumpun, polttoaineen virtausmittarin sekä moottorin välillä ole ylimääräistä varastointipaikkaa.

3:15

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja