Forbes: Jokereiden taustataho Vladimir Potanin nousi Venäjän kaikkien aikojen rikkaimmaksi liikemieheksi

KHL-seura Helsingin Jokereiden taustarahoittaja Vladimir Potanin on nyt Forbesin mukaan Venäjän kaikkien aikojen rikkain liikemies.

60-vuotias Potanin omistaa muun muassa nikkeli- ja kaivosyhtiö Norilsk Nickel Harjavallan, joka toimii puolestaan Helsingin Jokereiden rahoittajana.

Talouslehti Forbesin reaaliaikaisen omaisuusseurannan mukaan Potaninin omaisuus on noussut yli 30 miljardiin dollariin eli lähes 25 miljardiin euroon. Forbesin mukaan summa on heidän listauksissaan kaikkien aikojen ennätys, kun mukaan lasketaan venäläiset liikemiehet.

Potanin on Forbesin koko maailman rikkaimpien liikemiesten listalla sijalla 50.

Potanin on kasvattanut omaisuuttaan merkittävällä tavalla, sillä vielä huhtikuussa 2020 hänen omaisuutensa arvo oli vajaat 20 miljardia dollaria eli noin 16 miljardia euroa.

Potaninin Jokerit-kytkös tulee venäläistaustaisen Norilsk Nickel Harjavalta -yhtiön kautta. Kesäkuussa 2019 Jokerit tiedotti, että Norilsk Nickel Harjavalta hankki 40 prosenttia Jokereiden osakkeista. Potanin on puolestaan Norilsk Nickel Harjavallan emoyhtiön, NMC Norilsk Nickelin suurin osakkeenomistaja.

Lue myös:

    Uusimmat