Flow Festival julkisti kesän 2022 ensimmäiset kiinnityksensä – mukana kulttibändi Gorillaz

2:36
Näin Pyhimys tunnelmoi Flow Festivalia vuonna 2019.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 12.–14.8.2022 kolmen vuoden tauon jälkeen.

Flow Festival julkisti ensimmäiset kiinnityksensä vuoden 2022 festivaaleille. Festivaalilla esiintyy brittipop-legendaDamon Albarnin ja sarjakuvataiteilijaJamie Hewlettin luoma virtuaaliyhtye Gorillaz. Grammy- ja BRIT-palkitulta yhtyeeltä nähdään Flow’ssa kahden tunnin show, ja kiertueryhmä on yksi suurimmista Flow’ssa koskaan vierailleista. Flow’ssa nähdään myös Nick Caven luotsaama Nick Cave and The Bad Seeds, kun yhtye palaa lavoille neljän vuoden tauon jälkeen. 

– Ensimmäisen 2022-julkistuksen myötä haluamme siirtää katseemme covid19-ajan jälkeiseen elämään ja lämpimiin kohtaamisiin. Ensi kesän festivaaliohjelmasta saadaan kansainvälisen kiertuetoiminnan haasteista huolimatta jälleen korkeatasoinen ja monipuolinen. Mukana on myös aivan uusia korona-ajan musaprojekteja. Flow on taas Flow, festivaalin taiteellinen johtaja Tuomas Kallio kertoo tapahtuman tiedotteessa. 

Festivaalille saapuu esiintymään palkittu soulia, funkia, pop-koukkuja ja tunnelmoivia folk-sävyjä musiikissaan yhdistelevä lontoolaisartisti Michael Kiwanuka, ensisinglellään Don’t Kill My Vibe pop-sensaatioksi noussut norjalainen Sigrid, saksalainen omaleimaisen elektronisen musiikin tuottaja ja pioneeri DJ Koze, joka on yksi Flow-yleisön eniten toivomia DJ-artisteja sekä korona-ajan ilmiöksi noussut Fred again.., joka on arvostetun britti-tuottaja Fred Gibsonin ensimmäinen sooloprojekti.

Flow'ssa esiintyy lisäksi yhdysvaltalainen rap-artisti, feministi ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Princess Nokia sekä nigerialais-englantilainen rap-artisti, laulaja ja näyttelijä Little Simz, ja brittiläis-gambialainen Pa Salieu.

Vaihtoehtorockia ja punkkia Flow'hun tuo 90-luvun Riot Grrrl -liikkeen perustajiin lukeutuva feministinen punk-bändi Bikini Kill, Flow'hun vuosia toivottu kulttimainetta nauttiva australialaisyhtye King Gizzard & Lizard Wizard, joka yhdistelee musiikissaan psykedeelistä rockia, poppia ja jopa metallia sekä irlantilainenFontaines D.C.

Festivaalilla nähdään myös monta kiinnostavaa kotimaista artistia, kuten trap-artisti william, rap-artistiSexmane, viihdetaiteilija ja laulaja Erika Vikman, indiemusiikkia sekä hip hopia yhdistelevä Jesse Markin, rap-artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Yeboyah sekä debyyttialbuminsa keväällä julkaissut lyyrikko Hassan Maikal. Festivaalilla on soittamassa suomalaisia jazz-tähtiä Linda FredrikssonJuniper -kokoonpanossa. Festivaali julkistaa lisää artisteja ja päiväohjelman ensi vuoden puolella.

Flow Festivalin kolmen päivän liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ja Tiketissä. Flow peruuntui vuosina 2020 sekä 2021 koronapandemian takia, ja on näin ollen järjestetty edellisen kerran elokuussa 2019. Kahdelta edellisvuodelta säästetyt festivaaliliput käyvät sellaisenaan myös vuoden 2022 festivaaleille. 

Vuonna 2019 Flow Festivalilla esiintyivät muun muassa Tame Impala sekä The Cure. Festivaalilla oli tarkoitus myös nähdä yhdysvaltalaisräppäri Cardi B, joka kuitenkin perui esiintymisensä festivaalilla vain kuukautta ennen. Tuolloin räppärin tilalle kiinnitettiin R&B-artisti Solange.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja