Floridalaisteini ampui siskonsa joululahjariidan takia – haavoittui sitten itse veljensä luodista

14-vuotias teini Floridasta ampui 23-vuotiaan siskonsa joululahjoista syntyneen riidan aikana jouluaattona. Tämän jälkeen teinipoika itse haavoittui isoveljensä ampumasta luodista, kertoo uutistoimisto NBC News.  

NBC:n mukaan riita sai alkunsa, kun 14- ja 15-vuotiaat veljekset olivat äitinsä, siskonsa ja tämän 6-vuotiaan sekä 11-kuukautisen lasten kanssa joululahjaostoksilla jouluaattona. Kinaa tuli siitä, kuka oli saamassa eniten joululahjoja. 

Ostosreissun jälkeen perhe meni isoäitinsä luokse kylään, ja riitely jatkui. 

Yhtäkkiä 14-vuotias veli otti esiin .40:n kaliiperin puoliautomaattisen käsiaseen, jolla osoitti veljeään.

– Hän sanoi veljelleen aikovansa ampua tätä päähän, kertoi Pinellasin piirikunnan sheriffi Bob Gualtieri tiedotustilaisuudessa.

Tilanteeseen väliin tullut eno erotti kuitenkin veljekset toisistaan ja vei 14-vuotiaan ulos talosta.

Ulkona ollut sisko kehotti veljeä jättämään asian sikseen ja muistutti, että on joulu.

Tämän jälkeen veli oli haukkunut siskoa halventavilla termeillä ja ampunut tätä rintaan. Siskolla oli ampumistilanteessa hänen vauvansa kantoliinassa, mutta vauva ei loukkaantunut. 

Seuraavaksi 15-vuotias veli tuli ulos .45-kaliiperisen puoliautomaattisen käsiaseen kanssa ja ampui veljeään vatsaan. 

Sheriffin mukaan ampumisten välissä oli kahdeksan sekunnin tauko. 

Veljeksille syytteet, sisko menehtyi

15-vuotias veli hylkäsi aseensa lähistöllä sijaitsevalle pihalle ja pakeni sukulaistensa taloon Floridan Clearwateriin. Kun poliisi sai hänet kiinni, poika sanoi satuttavansa itseään, ja sen takia hänet vietiin mielenterveyslaitokseen.

Häntä syytetään ensimmäisen asteen murhan yrityksestä ja todistusaineiston peukaloimisesta. Pojan käyttämää asetta ei ole tähän mennessä löydetty.

14-vuotias veli on leikkauksen jäljiltä vakaassa tilassa. Häntä syytetään ensimmäisen asteen murhasta, lapsen vahingoittamisesta ja laittomasta tuliaseen hallussapidosta. Piirikunnan syyttäjävirasto päättää myöhemmin, syytetäänkö poikaa aikuisena.

Sisko puolestaan vietiin sairaalaan, jossa hän kuitenkin menehtyi saamiinsa vammoihin.

Taustalla useita rikoksia

Gualtierin mukaan tutkinnassa tehdyissä haastatteluissa on käynyt ilmi, että teinipojat kantoivat aseita mukanaan jatkuvasti. Sheriffi kertoo poikien saaneen aseensa varastamalla ne tuntemattomien autoista. 

Veljekset pidätettiin tämän vuoden toukokuussa useista autovarkauksista. Tämän lisäksi 14-vuotiaalla veljellä on useita pidätyksiä taustalla siitä lähtien, kun hän oli 12-vuotias.

– Näin käy, kun kaksi nuorta rikollista kantaa mukanaan asetta, ja he eivät hermostuksissaan tiedä, miten käsitellä tilanteita. He ottavat aseensa esiin ja alkavat ampua toisiaan, Gualtieri kommentoi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat