Flores toivoo uutta hääjuhlaa - Haavisto myötämielisenä

Kansanedustaja Pekka Haavisto ja puoliso Antonio Flores voisivat harkita uutta hääjuhlaa, mikäli Suomeen tulisi tasa-arvoinen avioliittolaki.

Kansanedustaja Pekka Haaviston kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin muistettava AntonioFlores paljastaa yksityiskohtia vuoden 2002 hääjuhlastaan.

– Silloin kun parisuhde rekisteröitiin, meillä oli parinsadan ihmisen juhlat. Perheeni tuli Etelä-Amerikasta ja Espanjasta, mutta enemmän oli Pekan tuttuja ja läheisiä. Illalla mentiin tanssimaan, Antonio muistelee MTV3.fille.

Viime viikolla Nuorten hyväksi -hyväntekeväisyyslähetyksessä uutisankkurin virkaa hoitanut Flores haluaisi juhliinsa enemmän kavereitaan, jos uudet juhlat järjestettäisiin.

– Nyt olen asunut Suomessa niin pitkään, että minulla on jo paljon tuttuja ja kavereita. He varmaan haluaisivat tulla, joten juhlat voisivat olla vieläkin isommat, iloinen Antonio sanoo.

Pekka Haavisto suhtautuu myönteisesti ajatukseen uusista hääjuhlista. Suunnitelmia ei kuitenkaan ole vielä vireillä.

– Jos tasa-arvoinen avioliittolaki tulee Suomeen, on mahdollista, että mekin käytämme tätä lain suomaa mahdollisuutta. Nämä ovat monelle tärkeitä symboliasioita, että kokee olevansa tasa-arvoinen. Olen sanonut näissä monesti, että jonkun toisen ihmisoikeudet eivät voi olla minun omantuntoni kysymyksiä, vaan lain tulisi olla tasa-arvoinen, Haavisto toteaa MTV3.fille.

Haaviston mukaan pariskuntaa yhdistää muun muassa samanlainen huumorintaju. Pekka oli mielissään, kun Antonio kertoi pestistään uutisankkurina Nuorten hyväksi -lähetyksessä.

– Ajattelin, että no niin, ura etenee, Haavisto nauraa.

– Sanoin, että se on hyvä juttu nuorten työllistämisasiasta. Ilman muuta, jos on pyydetty, on kunnia-asia olla mukana tällaisessa kampanjoinnissa. Ymmärsin, että hyvin oli mennyt.

(MTV3 - HEINI KANGASLUOMA - SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat