Florence-myrskyn raivo lähestyy Yhdysvaltain itärannikkoa: Yli miljoona ihmistä määrätty evakkoon, moottoritiet ruuhkautuneet

Yli miljoona ihmistä määrätty evakkoon myrskyn alta 1:16

Yhdysvalloissa yli miljoona ihmistä on määrätty poistumaan kodeistaan Pohjois- ja Etelä-Carolinan sekä Virginian osavaltioissa lähestyvän hirmumyrskyn vuoksi.

Erittäin vaaralliseksi luokiteltu Florence-myrsky lähestyy parhaillaan Yhdysvaltain itäistä rannikkoa. Jos myrskyn raivo ei laannu sen saavuttaessa rannikon, hurrikaanista odotetaan voimakkainta myrskyä sitten vuoden 1992 hurrikaani Andrewn.

Etelä-Carolinassa poliisi on kääntänyt joidenkin interstate-valtateiden ajosuuntia, jotta mahdollisimman paljon ihmisiä saadaan ajoissa turvaan pois myrskyn alta. Evakkoon lähteneet ihmiset ovat hamstranneet kaupoista tavaraa ja aiheuttaneet ruuhkia valtateillä.

Osa evakkoon määrätyistä ihmisistä on viranomaisten varoituksista huolimatta jäämässä koteihinsa omalla vastuullaan. Osa ihmisistä jää kotiin myös aivan viime hetkiin saakka.

Florencen odotetaan tuovan mukanaan hengenvaarallisia myrskypuuskia ja sateita. Yhdysvaltain viranomaiset odottavat hurrikaan saapuvan rannikon tuntumaan torstaina ja perjantaina. Tällä hetkellä hurrikaani on vielä noin tuhannen kilometrin päässä rannikosta. Kovimmillaan myrskyn tuulet raivoavat 61 metriä sekunnissa. 

Lue myös:

    Uusimmat