Mainos

SAK:n Lyly pakkolakien jäädyttämisestä: Ihan tolkku ja hyvä päätös

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly on tyytyväinen pääministeri Juha Sipilän (Kesk.) ilmoitukseen pakkolakien jäädyttämisestä yhteiskuntasopimusneuvottelujen ajaksi.

– Kyllä se neuvottelutilannetta helpottaa. Tämmöinen paketti on nyt sitten jäissä, niin siinä mielessä ihan tolkku ja hyvä päätös, kiittelee Lyly.

Lylyn mukaan neuvottelut ovat käynnistyneet hyvin.

– Ne ovat lähteneet hyvin käyntiin. Me on käytetty hyödyksi sitä, mitä oli marras-joulukuun vaihteessa saatu aikaiseksi. Nyt on tullut uusia tietoja paikallisesta sopimisesta ja määräaikaisten työsuhteista ja sitten pakkolakien lausunnot. Ne vähän lisäävät vaikeuskerrointa, mutta niistäkin pitäisi ratkaisu kaikista löytää neuvottelujen yhteydessä.

Pakkolait ja paikallinen sopiminen pöydällä

Hankalimmat kysymykset ovat Lylyn mukaan pakkolakien korvaaminen vaihtoehtoisilla ratkaisuilla ja paikallisen sopimisen linja, josta EK on haluton keskustelemaan tässä vaiheessa.

Neuvottelujen kestoon Lyly ei ota kantaa.

– Sitä on vaikea sanoa. Me ollaan ilmoitettu, että lähiviikkoina. Meillä keskeytyi syksyllä hyvä prosessi EK:n ilmoitukseen ja nyt olemme käyttäneet niitäkin asioita hyväksi, joita syksyllä oli pöydässä ja valmistelussa. Se on helpottanut, mutta sitten tässä on nämä paikallisen sopimisen linjat ja määräaikaisia koskevat lakiesitykset pöydällä nyt ja pakkolakien lausunnot. Niistä on tullut vähän vaikeuskerrointa lisää.

Lyly ei halua vastata kysymykseen, voiko sopimus syntyä ilman Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n mukanaoloa.

– Haluaisin ensinnäkin semmoisen tilanteen, että yritetään löytää se ratkaisu. Ja sitten vasta ryhdytään miettimään, kuinka se kattavuus saadaan riittäväksi. Nyt ensin pitää tehdä semmoinen ratkaisu, joka mahdollisimman monille kävisi. Jos meillä on ratkaisu, joka AKT: tä tyydyttää, niin se voi lähteä mukaan. Se on yksi meidän 21 liitosta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.