Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa – paljasti vakavia ihmisoikeusrikkomuksia ananasmehutehtaalla

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkija Andy Hall on saanut vapauttavan tuomion myös Thaimaan korkeimmassa oikeudessa, järjestö kertoo.

Brittiläinen Hall oli syytettynä muun muassa kunnianloukkauksesta. Kunnianloukkauksesta syytetyn Andy Hallin tapausta on käsitelty vuodesta 2013.

Syytteet liittyivät Finnwatchin ananasmehun tuotannon vastuullisuutta koskevaan raporttiin. Raportti toi esille epäilyjä vakavista ihmisoikeusloukkauksista Natural Fruit -yhtiön ananasmehutehtaalla.

Vuosien oikeusprosessi

Hallin tapausta käsiteltiin eri oikeusasteissa vuodesta 2013. Hän sai ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sakkoja bangkokilaisessa tuomioistuimessa vuonna 2016. Tuomio kumottiin valitustuomioistuimessa vuonna 2018. Myös korkein oikeus päätyi valitustuomioistuimen kannalle.

Finnwatch ilmaisee olevansa iloinen oikeuden päätöksestä, mutta kertoo vuosikausia jatkuneen oikeusprosessin vaatineen paljon resursseja.

– Thaimaan tulisi muuttaa lainsäädäntöään ja varmistaa, että ihmisoikeuspuolustajien juridinen häirintä ei ole tulevaisuudessa mahdollista, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sanoo tiedotteessa.

Finnwatch on yritystoiminnan vastuullisuutta tarkkaileva kansalaisjärjestö.

Video: Painaako vastuullisuus suomalaisten vaateostosvalinnoissa? 

7:43

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja